
Vihreän nuudelin kevyen rehevä makuisuus houkuttaa soijan kastikeliemellä.
Riisinuudeleita, kevätsipulia, kerä pikkukaalia tai valkokaalia, kurkkua, keskikokoisia Royal Greenland katkarapuja, soijakastiketta, (cashew pähkinöitä), riisiviinietikka, kidesokeri, punainen tuore chili, valkosipulia, tuoretta inkivääriä, omenatäysmehua, seesamiöljyä, limehedelmää, korianteri yrttiä
Kasvisnuudeli
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise chili puoliksi pituussuunnassa ja poista siemenet ja hienonna pieneksi. Kuori ja hienonna myös valkosipulin kynnet ja inkiväärin pala. Sekoita kastikeaineksista riisiviini, kidesokeri ja omenamehu, seesamiöljy ja soijakastike yhdessä samassa kannellisessa purkissa ravistaen hyvin. Paloittele kevätsipuli omaan kulhoonsa ja revi valkokaali salaatti omaan kulhoon. Leikkaa kurkku kuutioiksi samaan isompaan kulhoon kevätsipulin joukkoon. Kuori limehedelmät ja paloittele kulhoon. Kuullota valkosipuli, inkivääri ja hienonnettu chili wokissa. Sekoita pannuun riisiviinietikkaseos ja anna hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla. Lisää tämän jälkeen pannuun keräkaali, kevätsipuli ja kurkku käännellen hyvin. Sekoita vielä joukkoon limepalat parin minuutin kuluttua. Kiehauta vesi kattilassa ja laita nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan keittymään pariksi minuutiksi. Anna kuumentua vihreän wok pannun keskilämmöllä vielä jonkin aikaa kannen alla n. 5-10 minuuttia lisäten katkaravut vasta loppuvaiheessa etteivät ne liian käpristy pieneksi suuremmalla lämmöllä tai kiehumisella. Anna padan olla lämmin vielä pari minuuttia katkarapujen laittamisen jälkeen käännellen rapuja padassa minuutin ajan niiden lämmetessä hiljaisella lämmöllä. Lisää vielä korianteri ja tarjoa hyvin maukas nuudeliateria.
Vegaaninen kasvisnuudeli katkaravuilla..?