Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
Lisukkeet
Vegaaninen
15:47 | 10.9.2020

Harissahummus

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Itse tehty hummus ei maksa paljon. Sekoita siihen harissaa oman makusi mukaan – pikkulusikallinenkin antaa paljon makua!

Kypsistä kikherneistä valmistettava kuohkea hummus sopii niin lisukkeeksi kuin levitteeksikin.

Tärkeä makua antava ainesosa hummuksessa on tahini eli seesaminsiementahna, jota löytyy kaupan säilykeosastolta sekä tummana että vaaleana versiona. Kaunein hummus syntyy vaaleasta tahinista. Koska siinä on runsaasti rasvaa, muuta öljylisäystä ei tarvita.

Oheinen hummus maustetaan pikantisti chilitahnalla. Jos haluat hummuksestasi miedon, voit jättää chilin pois tai käyttää sitä vain hiukan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 dl
10 min
Helppo

Harissahummus

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
valkosipulinkynttä
½–1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
  2. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
lisukkeet
hummus
harissa

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini