15:47 | 10.9.2020
Harissahummus
Itse tehty hummus ei maksa paljon. Sekoita siihen harissaa oman makusi mukaan – pikkulusikallinenkin antaa paljon makua!
Kypsistä kikherneistä valmistettava kuohkea hummus sopii niin lisukkeeksi kuin levitteeksikin.
Tärkeä makua antava ainesosa hummuksessa on tahini eli seesaminsiementahna, jota löytyy kaupan säilykeosastolta sekä tummana että vaaleana versiona. Kaunein hummus syntyy vaaleasta tahinista. Koska siinä on runsaasti rasvaa, muuta öljylisäystä ei tarvita.
Oheinen hummus maustetaan pikantisti chilitahnalla. Jos haluat hummuksestasi miedon, voit jättää chilin pois tai käyttää sitä vain hiukan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 dl
10 min
Helppo
Harissahummus
Ainesosat
2
valkosipulinkynttä
½–1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
- Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.