Norwegian Wood -kirjan Midori kokkaa herkullista kiotolaistyylistä ruokaa munakoisosta ja sienistä. Tämänkin maukkaan vegaanisen nuudelikeiton juju on misopaahdettu munakoiso ja pikkelöidyt vihannekset.
Ramen-keitto
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kurkku ja kuorittu kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa, lisää soija ja wasabi. Kaada liemi siivujen päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
-
Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa miso, vesi, mirin, soija ja seesamiöljy. Pyörittele munakoisot maustetahnassa ja levitä uunipellille. Ripottele pinnalle siemenet. Paahda 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
-
Tee seuraavaksi keittoliemi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Viipaloi sienet. Laita inkivääri ja sienet veteen keittokattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta viisi minuuttia. Sekoita veteen teriyaki-kastike, mirin ja soija.
-
Hienonna sipulinvarret ja viipaloi herneet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
-
Jaa nuudelit annoskulhoihin. Laita päälle sipulinvarsia, herneitä ja paahdettua munakoisoa. Kaada päälle lämmin liemi ja asettele pinnalle pikkelöidyt vihannekset. Tarjoa heti.
Vinkki! Pikkelöidyt vihannekset voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Munakoisot maistuvat sekä lämpiminä että jäähtyneinä.