Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
Vegaaninen
8:00 | 14.9.2020

Ramen-keitto

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Norwegian Wood -kirjan Midori kokkaa herkullista kiotolaistyylistä ruokaa munakoisosta ja sienistä. Tämänkin maukkaan vegaanisen nuudelikeiton juju on misopaahdettu munakoiso ja pikkelöidyt vihannekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + 20 min + 2 h
Keskivaikea

Ramen-keitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pikkelöidyt vihannekset
½
(100 g)
kurkku
½
(200 g)
kyssäkaali
2
dl
riisiviinietikkaa
1
dl
sokeria
1
tl
soijakastiketta
½–1
tl
wasabitahnaa
Miso-munakoisot
1
(n. 400 g)
munakoiso
½
dl
vaaleaa misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
lämmintä vettä
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Liemi
2
rkl
inkivääriä
1
pkt (200 g)
siitakesieniä
1
l
vettä
2
dl
teriyaki-kastiketta (esim. Santa Maria)
2
rkl
mirin-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
1
ps (200 g)
udon-nuudeleita (esim. Clearspring)
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä

Vaiheet

  1. Viipaloi kurkku ja kuorittu kyssäkaali ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka ja sokeri kattilassa, lisää soija ja wasabi. Kaada liemi siivujen päälle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa munakoiso haarukkapaloiksi. Sekoita kulhossa miso, vesi, mirin, soija ja seesamiöljy. Pyörittele munakoisot maustetahnassa ja levitä uunipellille. Ripottele pinnalle siemenet. Paahda 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

  3. Tee seuraavaksi keittoliemi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Viipaloi sienet. Laita inkivääri ja sienet veteen keittokattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta viisi minuuttia. Sekoita veteen teriyaki-kastike, mirin ja soija.

  4. Hienonna sipulinvarret ja viipaloi herneet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin. Laita päälle sipulinvarsia, herneitä ja paahdettua munakoisoa. Kaada päälle lämmin liemi ja asettele pinnalle pikkelöidyt vihannekset. Tarjoa heti.

Vinkki! Pikkelöidyt vihannekset voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Munakoisot maistuvat sekä lämpiminä että jäähtyneinä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
keitot
Vegebaari
vegaaninen
ramen
kasvis

Suosituimmat

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Banaanikakku

Klassinen osso buco

Paahdettu tomaattikeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini