
Paahdettu tomaattikeitto onnistuu kaikenlaisista tuoreista tomaateista. Tomaattien kanssa pellillä paahdetaan kokonainen valkosipuli, jonka maku ja rakenne pehmenee uunissa.
Paahdettu tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele punasipuli. Leikkaa valkosipulista ”hattu” irti. Valuta valkosipulin päälle hieman öljyä.
- Nosta sipulit uunivuokaan kirsikkatomaattien ja lohkottujen tomaattien kanssa. Valuta päälle öljyä. Lisää suola, pippuri ja sokeri.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
-
Puristele kypsä valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää paahdetut sipulit ja tomaatit. Mausta balsamietikalla. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää kasvisliemi ja kerma. Aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa enemmän kasvislientä.
-
Viimeistele halutessasi vuohenmaitotuorejuustolla ja pestolla. Tarjoa esimerkiksi lämpimien voileipien kanssa.