Mehevä banaanikakku on maustettu pähkinällä ja mantelimassalla. Kakku vain paranee vanhetessaan
Banaanikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat hyvin vatkaten. Nostele taikinaan jogurtti, jauhot, mantelimassa ja pähkinät. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinaan. Banaanisoseeseen saa jäädä reilun kokoisia sattumia.
-
Kaada taikina voideltuun paistovuokaan, jonka tilavuus on noin 1,2 litraa. Tasoita taikinan pinta. Halkaise banaani pitkittäin ja palat laita taikinan päälle.
-
Paista kakkua 180 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis kun tikkuun ei tartu taikinaa.
-
Kakun maku syvenee ja paranee, kun annat sen olla vähintään yön yli kylmässä ennen tarjoilua. Kakku säilyy jääkapissa noin viikon.