
Perinteinen graavilohileipä cheddar- sulatejuustolla täyttää rehevän kesäisen vatsan himon ihanan suolaisella kesän graavilohella. Samoin graavilohi tartar käy tuulevan meren viereen nautittavaksi.
graavilohi, ruisleipä, tilli, paprika, punasipuli, kapriksia, majoneesia, sinappisalaatinkastiketta, keitettyjä kananmunia, keitettyjä perunoita, Koskenlaskijan cheddar sulatejuustoa, rapeaa jääsalaattia, suolaa
Graavilohitartar ja graavilohileivät
Ainekset
Työvaiheet
Laita perunat keittymään kattilaan n.puolen tunnin ajaksi ja lisää saamaan kananmunat kun on kulunut 15 minuuttia ajasta. Kuori punasipuli ja hienonna se tartar kulhoon. Paloittele paprika pieniksi paloiksi. Mittaa kulhoon kaikki tartar-ainekset ja voitele ruisleivät voilla. Annostele lautasille perunaa ja kaikille yksi kananmuna. Lisää graavilohitartar-seosta myös mukaan.
Graavilohileivät voi syödä kuvan mukaisesti ja välipalana tai aamupalana tai iltapalana.