
Vihreään pilahviriisiin hyvän maun tuo kumina- mauste ja salaatin aineksissa punainen pintopapu.
tuoretta korianteria, mandariini, kurkku, punainen pintopapu, pitkäjyväinen riisi, sipulia, tuoreita punaisia chilejä, kevätsipulia, valkosipulia, kuminaa, suolaa, kasviöljyä, kermajuustoa, kasvisliemikuutio, sinappisalaatinkastiketta, pavunituja, kapriksia
Vihreä pilahviriisi pilahviriisisalaatilla
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna kasviöljy wokissa keskilämmöllä ja laita riisi keittämättömänä. Sekoita riisiä kunnes se on läpikuultavaa. Hienonna sipuli ja lisää pannulle. Kuullota. Palottele kevätsipuli. Hienonna chilit ja valkosipuli ja lisää wokkiin. laita myös kevätsipuli, suola ja kumina. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita kasvisliemikuutio veteen. Lisää riisiseokseen 4 dl kasviliemivettä ja anna kiehahtaa, allenna sitten lämpöä. Sekoita ja hauduta kannen alla 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita riisiseokseen 100g kermajuustoraastetta (loput pinnalle). Kääntele kevyesti joukkoon korianteri. Voitele uunivuoka ja levitä riisiseos 1,5 litran uunivuokaan ja ripottele pinnalle vielä 40g juustoraastetta. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes riisi on aivan kypsää. Tee tällä välin salaatti ja sekoita salaatin ainekset keskenään kulhossa. Tarjoa sinappisalaatinkastikeella Vihreän pilahviriisin kanssa. Jos haluat voit tehdä jälkiruuaksi mustikkapiirakan; Vatkaa hyvin leivontamargariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) ja levitä taikina siihen. Lado päälle mustikat. Vatkaa erikseen täyte; vatkaa ranskankerma, sokeri, sitruunamehu, vanilliinisokeri ja 2 kananmunaa hyvin täydellä teholla tehosekoittimessa. Lusikoi seos piirakkataikinan ja mustikoiden päälle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa, ja vihreän pilahviriisiruuan jälkiruuaksi.