
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvälasagnelevyllä ja pinjansiementen rapeantuntuisella yhdistelyllä kesäkurpitsaan, sekä pehmeän hunnun tavoin peittyvään kermakastikkeeseen ujutetulla kirjolohella. Myös kasviskaviaari on mitä oivallisin ystävä tällä ruualle.
kesäkurpitsaa, pinaattia, pinjansiemeniä, ruokakermaa, kirsikkatomaatteja, täysjyvälasagnelevyjä, fetajuustoa (tähän ei käy salaattijuustokuutio, koska se menee uuniin), kirjolohisuikaletta(ei savustettua), kermaviili, kapris, suolakurkku, sinappi, persiljaa, paprikaa
Pinaattilasagne kasviskaviaarisalaatilla
Ainekset
Työvaiheet
Puhdista kesäkurpitsa ja viipaloi se pituussuunnassa. Huuhdo pinaatit, ja kuutio fetajuusto sekä kirjolohi. Sekoita ruokakermaan pinaatinlehdet. Voitele vuoka ja laita uuni päälle 200 asteeseen. Kaada voideltuun vuokaan ensin pinaatti- ruokakermaseosta puolet, ja sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet tomaateista, kesäkurpitsaviipaleista, fetajuustosta ja kalasta. Kaada taas päälle pinaatti-kermaseosta ja siihen taas lasagnelevyjä ja päälle puolet kirsikkatomaateista (joista osan voi jättää päälle aivan loppuvaiheeseen), ja fetakuutioista, sekä kirjolohesta. Peitä foliolla ja laita uuniin keskitasolle 40 minuutiksi. Tällä välin paahda pinjansiemenet pannulla öljyssä niin että aromia välittyy ja kun hieman ruskistuvat. Ota lasagne pois uunista ja painele päällimmäisiä lasagnelevyjä alaspäin että ne peittyvät kerma-pinaattiseoksella. Laita lasagnen päälle pinjansiemenet ja pieni määrä kirsikkatomaatteja. Laita vielä uuniin 10 minuutiksi ilman foliota. Tee tällä välin kasviskaviaarisalaatti kun lasagne on uunissa; Hienonna suolakurkkuviipaleet ja kuutioi paprika. Hienonna persilja ja sekoita ainekset yhteen kermaviilin joukkoon. Lisää sinne myös kapris, ja sekauta sinappi hyvin mukaan. Tarjoile yhdessä pinaattilasagnen kanssa.