Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa tai kerros kahteen terriiniin
15 min + 1 t 30 min
Helppo
Englantilainen hedelmäkakku
Ainesosat
200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa (M-koko)
2
rkl
konjakkia tai omenamehua
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
pekaanipähkinärouhetta
1
dl
keltaisia rusinoita tai kuivattua aprikoosia paloiteltuna
1
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
hillottua appelsiininkuorta
Vaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää konjakki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele pähkinät ja kuivatut hedelmät jauhoseokseen. Yhdistä jauhoseos voi-kananmunavaahdon kanssa.
-
Kaada taikina suorakaiteen malliseen vuokaan (vet. 1–1½ l). Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.
-
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia vuoassaan. Kumoa, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.