Saksalainen currywurst on bratwurstin ja currymausteisen ketsupin yhdistelmä. Saksassa tämä herkku tarjoillaan usein pelkän patongin palan kanssa, mutta ranskalaisetkin sopivat hyvin lisukkeeksi.
Saksalainen currywurst ranskalaisilla
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja lisää ranskalaiset voideltuun uunivuokaan. Laitan uuniin 20 minuutiksi (Huom. ranskalaisten valmistusajat saattavat vaihdella).
2. Pilko kevätsipuli ja chili. Viipaloi bratwurstit ohuiksi viipaleiksi (n. 1/2 cm). Kuumenna ruokaöljy ja paista makkaroita pannulla hetki miedolla lämmöllä.
3. Sekoita sillä välin vesi ja ketsuppi erillisessä astiassa. Mausta kastike 1/4 tl currya , sokerilla ja ripauksella paprikajauhetta. Lisää joukkoon Sambal Oelek -chilitahna.
4. Lisää pilkottu chili ja kevätsipuli pannulle ruskistuneiden bratwurstien joukkoon ja anna lämmetä hetken. Kippaa pannulle vielä curryketsuppi ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Ota pois levyltä ja ripottele lopuksi pinnalle reilusti currya (tämä on tärkeä).