Sunnuntailounas on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Saksalainen currywurst on bratwurstin ja currymausteisen ketsupin yhdistelmä. Saksassa tämä herkku tarjoillaan usein pelkän patongin palan kanssa, mutta ranskalaisetkin sopivat hyvin lisukkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Saksalainen currywurst ranskalaisilla

Ainekset

1
nippu
kevätsipuleita
1/2
kpl
punainen chili
1
rkl
ruokaöljyä
1
pkt
bratwurst-makkaroita
100
ml
vettä
200
ml
ketsuppia
1/4
tl
sokeria
1
tl
Sambal Oelek -chilitahnaa
currya
paprikajauhetta

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja lisää ranskalaiset voideltuun uunivuokaan. Laitan uuniin 20 minuutiksi (Huom. ranskalaisten valmistusajat saattavat vaihdella).
2. Pilko kevätsipuli ja chili. Viipaloi bratwurstit ohuiksi viipaleiksi (n. 1/2 cm). Kuumenna ruokaöljy ja paista makkaroita pannulla hetki miedolla lämmöllä.
3. Sekoita sillä välin vesi ja ketsuppi erillisessä astiassa. Mausta kastike 1/4 tl currya , sokerilla ja ripauksella paprikajauhetta. Lisää joukkoon Sambal Oelek -chilitahna.
4. Lisää pilkottu chili ja kevätsipuli pannulle ruskistuneiden bratwurstien joukkoon ja anna lämmetä hetken. Kippaa pannulle vielä curryketsuppi ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Ota pois levyltä ja ripottele lopuksi pinnalle reilusti currya (tämä on tärkeä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla