Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Alkuruuat
7:05 | 9.12.2020

Tillidukkahlohi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Juhlapöydän alkuruokalohi saa makunsa tillillä maustetusta, ihanan paahteisesta dukkahista. Kala paistetaan nopeasti pannulla, jolloin se jää sisältä roseeksi.

Dukkah on egyptiläinen mausteseos, joka valmistetaan paahdetuista siemenistä, manteleista ja juustokuminasta jauhamalla. Dukkahista on monenlaisia versioita, sillä sen makua voi muunnella helposti ainesuhteita vaihtamalla.

Oheisessa ohjeessa dukkah höystetään hieman yllättävästi kuivatulla tillillä. Syykin on selvä: seosta käytetään nimittäin tällä kertaa kalan maustamiseen.

Nahattomiksi leikatut lohipalat pyöräytetään mausteseoksessa, minkä jälkeen ne ovat valmiita pannulle. Paistaminen käy nopeasti, sillä kala saa jäädä sisältä roseeksi. Tässä tillidukkahlohi muistuttaa samalla tavoin kypsennettävää lohipastramia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 alkuruoka-annosta tai 8 alkupalaa
20 min
Helppo

Tillidukkahlohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
nahatonta lohifileetä
1
tl
sormisuolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Tillidukkah
4
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
auringonkukansiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
kuivattua tilliä
4
kokonaista mustapippuria
1
rkl
fariinisokeria

Vaiheet

  1. Leikkaa lohifilee haluamasi kokoisiksi annospaloiksi. Mausta suolalla.
  2. Paahda manteleita ja auringonkukansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoittaen, kunnes mantelit saavat hieman väriä. Lisää loput siemenet ja paahda noin 30 sekuntia. Laita seos mortteliin. Lisää tilli ja pippurit ja murskaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita sokeri joukkoon.
  3. Pyörittele lohet dukkahissa ja paista kuumassa pannussa öljyssä, muutama minuutti molemmin puolin, tai paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kala saa jäädä sisältä roseeksi.
     
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
joulu
Lohi
dukkah

Suosituimmat

Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti

Sushikakku

Munakaslettuja ja kasvis-papumuhennosta

Kinkkupitsakierteet

Pienet sitruunaiset pinaatti-fetapiiraat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini