Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 396 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Terveellinen lehtikaali on myös superherkullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti

Ainekset

150
g
lehtikaalia
1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
250
g
vuohenjuustoa
1/2-1
Granaattiomenan siemenet
1/2
dl
oliiviöljyä
2
dl
kalamata-oliiveja
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
paahdettuja siemeniä, esim. auringonkukan

Työvaiheet

  1. Huuhtaise ja kuivaa kaali. Poista kovat lehtiruodit. Revi tai viipaloi lehdet. Kuori sipuli ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit. Murustele juusto pieniksi paloiksi. Irrota siemenet granaattiomenasta.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti, sekoittele koko ajan. Lisää kaali ja paista noin 1 minuutti. Lisää juusto ja tomaatit. Jatka paistamista puoli minuuttia tai kunnes osa juustosta pehmenee ja sulaa hieman.
  3. Laita kaali-juustoseos kulhoon. Lisää oliivit ja granaattiomenan siemenet. Kaada joukkoon etikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Viimeistele paahdetuilla siemenillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Inkivääriä, sitruunaruohoa, chiliä ja tähtianista. Siikakeitossa pääosassa on thaityylinen raikkaantulinen liemi, joka sopii ihanasti vaalealihaiselle kalalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen siikakeitto

Ainekset

1
fenkoli
100
g
siitakesieniä
15
g:n pala
inkivääriä
1
sitruunaruoho
1
punainen chili
500
g
siikafileetä
1
l
hyvää kasvislientä
1
dl
cashewpähkinöitä
2
tl
kalakastiketta
1
tl
hunajaa
1
tähtianis
2
rkl
sitruunan tai limetin mehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
1
dl
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkolista mahdolliset kuivahtaneet varret pois. Halkaise fenkoli, poista kanta ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  2. Puhdista siitakesienet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  3. Leikkaa sitruunaruohosta kuiva kanta ja leikkaa vaalea osa ohuiksi viipaleiksi. Pese chili, halkaise ja leikkaa pois valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Nypi siikafileistä mahdolliset ruodot pois. Poista myös nahka. Leikkaa fileet viipaleiksi.
  5. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää fenkolit, sienet, inkivääri, sitruunaruoho, chili ja cashewpähkinät. Mausta kalakastikkeella, hunajalla ja tähtianiksella. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvit­taessa suolalla.
  6. Lisää keittoon siikafileeviipaleet, sitruunamehu ja huuhdotut babypinaatin lehdet. Peitä kattila kannella, nosta liedeltä ja anna hautua vielä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele korianterilla.
     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1247 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ikoninen mac and cheese, juustomakaroni, onnistuu myös ilman... juustoa! Klassinen makaroniruoka tehdään tällä kertaa gluteenittomista makaroneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen ja gluteeniton juustomakaroni

Ainekset

1
kokonainen valkosipuli
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja pippuria
4
valkosipulinkynttä
Kastike
5
dl
mantelimaitoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
3
rkl
maissitärkkelystä
½
dl
ravintohiivahiutaleita
1
dl
vegaanista parmesaania raastettuna
Lisäksi
300
g
gluteenitonta makaronia
Päälle
vegaanista parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista pää pois, lorauta päälle 2 rkl öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja laita uuniin ritilän päälle noin 45 minuutiksi, kunnes valkosipuli on pehmeää. Anna jäähtyä ja purista pehmeät kynnet ulos tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon).

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista lopussa öljyssä pari minuuttia. Kippaa paahdetun valkosipulin joukkoon (öljyineen).

  4. Kuumenna 4 ½ dl mantelimaitoa ja ½ tl suolaa ja ½ tl pippuria. Sekoita maissitärkkelys puoleen desiin mantelimaitoa ja lisää kuumaan nesteeseen ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  5. Siirrä kastike tehosekoittimeen paahdetun ja tuoreen valkosipulin kanssa. Lisää ravintohiivahiutaleet ja vegaaninen juustoraaste. Soseuta sileäksi. Mausta vielä ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. (Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa)

  6. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  7. Siirrä kastike vielä levylle ja paista hetki koko ajan sekoitellen, kunnes se on paksua ja ”juustoista”. Sekoita makaroni joukkoon ja tarjoa heti. (Raasta vegaanista parmesaania päälle.)

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tämä herkullinen kylmän kauden keitto saa makunsa pekonista. Kolmen kaalin kimara ja ateriajyvät tuovat annokseen runsaasti kuitua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-pekonikeitto

Ainekset

1
pkt (170 g)
pekonia
1
sipuli
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
dl
ateriajyviä
1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
ps (200 g)
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
rs (400 g)
hapankaalia
2–3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
hunajaa
2
tl
meiramia
½
tl
mustapippuria
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paahda pekoni kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää hapaankaali liemineen, vesi, kasvisliemikuutio ja ateriajyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Käsittele sillä aikaa loput kaalit. Revi lehtikaali irti ruodeistaan, huuhdo ja kuivaa revityt lehdet salaattilingossa. Nostele lehtipalat päällekkäin, rullaa ne kimpuiksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja pätki broccolinit.
  4. Lisää kaalit ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarkista maku.
     

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasviscurryyn valmistetaan aluksi punainen tahna, jonka tulisuutta voit säädellä chilin siemenillä. Ruuan makumaailma on peräisin Kaakkois-Aasiasta, ja sen aromaattiset mausteet kannattelevat ihanasti monipuolista kasviskimaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofulla vahvistettu kasviscurry

Ainekset

1
parsakaali
1
pieni kukkakaali
1
keltainen paprika
1
tlk (400 g)
kevyttä kookosmaitoa
4
kaffirlimetinlehteä
200
g
ohuita vihreitä papuja
300
g
tofua (maustamaton tai marinoitu)
1
rkl
limettimehua
noin 1
tl
suolaa
Punainen currytahna
4
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
pitkää punaista chiliä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna (tai inkivääritahnaa)
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
hunajaa, vaahterasiirappia tai agavesiirappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
kurkumaa
½
tl
mustapippuria
Tarjoiluun
keitettyä täysjyväriisiä
tuoretta korianteria, limettiviipaleita

Työvaiheet

  1. Laita ensin lisäkeriisi kiehumaan.
  2. Valmista currytahna. Kuori ja puolita salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista kanta. Ota kahdesta chilistä pois siemenet, jätä siemenet yhteen (tai poista siemenet kaikista, jos haluat miedomman ruuan.)
  3. Kuori ja raasta inkivääriä, kunnes saat 1 rkl raastetta.
  4. Mittaa kaikki tahnan ainekset yleiskoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi pyörivällä leikkuuterällä. Voit valmistaa tahnan myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  5. Erottele parsakaali ja kukkakaali nupuiksi. Paloittele paprika, poista kanta ja siemenet.
  6. Siirrä currytahna kattilaan, ja kuumenna sitä sekoitellen 4–5 minuuttia. Lisää parsakaali, kukkakaali, paprika, kookosmaito ja limetinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii.
  7. Huuhtele pavut, leikkaa pois kanta ja pätki pavut. Lisää curryyn, keitä vielä 5 minuuttia.
  8. Lisää lopuksi pieniksi kuutioiksi pilkottu tofu, limettimehu sekä suolaa maun mukaan.
  9. Tarjoa keitetyn täysjyväriisin kanssa. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja limettilohkoilla.

Kommentit (0)