Wasabitahnan kanssa tarjoiltu kakku on näppärä tapa nauttia sushista.
Sushikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa keitetty riisi laakealle vadille. Kääntele sitä hetki, niin riisi jäähtyy nopeammin, eikä puuroudu liikaa. Ripsottele päälle riisivii- nietikkaa.
- Viillä lohifileestä nahka. Leikkaa liha noppakuution kokoisiksi paloiksi. Laita lohikuutiot kulhoon ja lisää joukkoon Ponzu-kastike ja seesamiöljy.
- Marinoi lohta jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli. Kääntele paloja välillä, niin lohi maustuu tasaisesti.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen 1½ litran leipävuoka tuorekelmulla.
- Lusikoi keitettyä riisiä puoleen väliin saakka. Leikkaa merileväarkit suikaleiksi ja lisää puolet silpusta riisin päälle. Lisää loput riisit vuokaan ja painele pinta tasaiseksi. Taittele tuorekelmu suojaksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Valmista täytteet. Paahda seesaminsiemeniä pannulla muutama minuutti. Kuori porkkanat. Leikkaa tai raasta ne ohuiksi tikuiksi. Pilko kevätsipulit ja ruohosipuli.
- Kumoa sushikakku vadille. Valuta lohipalat marinadista. Koristele pinta porkkanalla, lohikuutioilla, silputulla kevät- ja ruohosipulilla, merilevällä ja seesaminsiemenillä. Jos lohta jää yli, laita se tarjolle kulhoon, josta jokainen voi ottaa lisää.
- Tarjoa sushikakun kanssa wasabimajoneesia.
Vinkki! Jos lähikaupasta ei löydy sitrussoijakastiketta, tee se itse. Sekoita ½ dl soijakastiketta, ¼ dl vettä, ½ sitruunan mehu ja kuoriraaste.
Wasabimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita majoneesin joukkoon wasabi.