Joulunpyhinä maistuu raikas riisijälkkäri, jossa on lempeää riisivanukasta ja tähtianiksella ja kanelilla maustettua sitrussalaattia.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kahdeksannessa jaksossa Hans valmistaa jouluista turskaa ja riisivanukasta. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Riisivanukas ja sitrussalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi, sokeri ja vaniljatanko kattilassa. Lisää puuroriisi samalla sekoittaen. Kun vesi on kokonaan imeytynyt riisiin, lisää maito ja keitä puuroksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen (noin 40 minuuttia). Mausta suolalla.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Ota puuro sivuun liedeltä, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne sekoittaen kuumaan puuroon. Lisää myös voi ja anna riisiseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jäähtymistä nopeuttaa, jos siirrät riisipuuron kuumasta kattilasta toiseen astiaan.
- Valmista puuron jäähtyessä sitrussalaatti. Kiehauta vesi, sokeri, anis ja kaneli. Jäähdytä. ”Fileoi” sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi kulhoon ja kaada sokeriliemi niiden päälle. Mausta tuoreella mintulla.
- Lisää riisipuuron joukkoon sitruunankuori ja -mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti riisiseokseen. Annostele kulhoihin ja mausta pienellä määrällä muskottipähkinää. Tarjoa sitrussalaatin kanssa.