Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
6:01 | 23.12.2020

Riisivanukas ja sitrussalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Joulunpyhinä maistuu raikas riisijälkkäri, jossa on lempeää riisivanukasta ja tähtianiksella ja kanelilla maustettua sitrussalaattia.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kahdeksannessa jaksossa Hans valmistaa jouluista turskaa ja riisivanukasta. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min + puuron haudutus ja jäähdyttäminen
Keskivaikea

Riisivanukas ja sitrussalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Riisivanukas
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
vaniljatanko (tai vaniljasokeria)
1½
dl
puuroriisiä
1
l
maitoa
½–1
tl
suolaa
2
liivatelehteä + kylmää vettä liottamiseen
3
rkl
voita
1
hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
sitruunan mehu
2
dl
kuohukermaa
muskottipähkinää
Sitrussalaatti
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tähtianis
1
kanelitanko
2
veriappelsiinia
3–4
appelsiinia
2
greippiä
2
verigreippiä
tuoretta minttua

Vaiheet

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja vaniljatanko kattilassa. Lisää puuroriisi samalla sekoittaen. Kun vesi on kokonaan imeytynyt riisiin, lisää maito ja keitä puuroksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen (noin 40 minuuttia). Mausta suolalla.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Ota puuro sivuun liedeltä, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne sekoittaen kuumaan puuroon. Lisää myös voi ja anna riisiseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Jäähtymistä nopeuttaa, jos siirrät riisipuuron kuumasta kattilasta toiseen astiaan.
  3. Valmista puuron jäähtyessä sitrussalaatti. Kiehauta vesi, sokeri, anis ja kaneli. Jäähdytä. ”Fileoi” sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi kulhoon ja kaada sokeriliemi niiden päälle. Mausta tuoreella mintulla.
  4. Lisää riisipuuron joukkoon sitruunankuori ja -mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti riisiseokseen.  Annostele kulhoihin ja mausta pienellä määrällä muskottipähkinää. Tarjoa sitrussalaatin kanssa.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
joulu
riisivanukas

Suosituimmat

Puolukkalammas

Maailman paras riisipuuro

Rommirusinakakku

Taatelikakku

Karviais-punaherukkahilloke

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini