Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
6:00 | 23.12.2020

Joulukala Hansin tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Pekonivoissa herkulliseksi paistettu turska muistuttaa hieman joulun perinneherkkua lipeäkalaa. Lisukkeeksi sopivat paistetut perunat ja hernemuusi.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kahdeksannessa jaksossa Hans valmistaa jouluista turskaa ja riisivanukasta. Voit kuunnella jakson Suplasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min

Joulukala Hansin tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600–800
g
turskafileitä tai muuta vaaleaa kalaa
suolaa ja pippuria
pekonia oman maun mukaan
voita paistamiseen
1
valkosipulinkynsi
timjaminoksa

Vaiheet

  1. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Hienonna pekoni.
  2. Kuumenna voi pannulla. Lisää murskattu valkosipuli ja timjami. Lisää kala pannulle kuuman voin joukkoon. Lisää pekoni ja paista kala suhteellisen miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsäksi.
  3. Kun kala on lohkeavaa, niin se on myös kypsää. Nosta kala lautaselle ja valele se vielä pekonivoilla.

Vinkki! Tarjoa lisäksi keitettyjä kuoripäällisiä perunoita, jotka on paistettu voissa ja maustettu sitruunalla, ruohosipulilla sekä piparjuurella. Lisukkeeksi sopii myös hernemuusi, jonka ohjeen löydät alta.

Hernemuusi

Ainesosat

200
g
herneitä (pakaste)
2–3
dl
vettä
suolaa ja pippuria
tuoretta ruohosipulia ja minttua hienonnettuna
3–4
rkl
voita

Vaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää pakasteherneet. Kun vesi kiehuu uudelleen, soseuta herneet karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  2. Mausta suolalla, pippurilla ja voinokareella. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit. Tarkista maku ja tarjoile kuumana.
Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
lipeäkala

Suosituimmat

Taatelikakku

Wokattu kasviskeitto

Mustikka-marenki-kääretorttu

Hatsapuri

Uuniperunat & suppistäyte

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini