Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Täysjyväpastasalaatti
Ainesosat
1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 10–20 minuuttia. (Jos kikherneet alkavat poksahdella auki, ota pelti uunista.)
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
- Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.