
Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!
Täysjyväpastasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 10–20 minuuttia. (Jos kikherneet alkavat poksahdella auki, ota pelti uunista.)
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
- Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.
Todella hyvä salaatti. Ohjeessa olisi tosin voinut olla maininta, että kikherneet räjähtelevät oikein toden teolla uunissa - uuni oli aivan järkyttävän näköinen paahto-operaation jäljiltä. Paahtaminen kannattaa tehdä jossain kannellisessa vuoassa tai sitten peittää herneet esim. foliolla.
Kiitos kommentistasi, harmillista! Kikherneiden räjähtely kertoo, että ne ovat ehkä olleet hieman liian kauan uunissa. Laitan paahtamisaikaan vaihteluvälin, jotta muutkin huomaavat napata kikherneet tarvittaessa hieman aiemmin pois.