Leivinpaperista taitellun nyytin kätköissä ruoka kypsyy uunissa helposti ja käryttömästi. Pakettiin piilotetaan jättirapuja, lehtikaalia ja kuskusia.
Katkarapukuskus paketissa
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään kuskusiin öljy. Mausta appelsiinimehulla ja pippurilla.
- Ota kahdeksan arkkia leivinpaperia. Niistä tehdään neljä pakettia eli laita aina kaksi arkkia päällekkäin. Taita arkit kahtia ja leikkaa ne puolikkaan sydämen muotoisiksi eli avattuna arkit ovat sydämen muotoisia.
- Hienonna lehtikaalit. Nosta kuskusia, katkarapuja ja lehtikaalia arkkien keskelle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Valuta hieman öljyä paketteihin. Taita kahtia ja taittele kiinni tiiviiksi paketeiksi.
- Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Pirskota paketteihin halutessasi sitruunamehua ja sitruunan kuoriraastetta. Jos olet kastikkeiden ystävä, tarjoa paketit peston, tsatsikin tai maustetun majoneesin kanssa.
Kahdeksan arkkia leivinpaperia? Varsainaista tuhlausta. Kyllä neljä riittää. Eikä niitä leivinpapereita tarvitse edes leikata mihinkään "sydämenmuotoon". Jo monta vuotta sitten löysin ihan suomenkielellä oikein pätevän taitteluohjeen niille paketeille. Tulee paljon siistimpiä mitä tässä neuvotaan. Tänne ei varmaan saa laittaa linkkejä mutta löytyy ainakin googlettamalla hakusanoilla Kampasimpukkaa en papillote.
Olipa hyvä neuvo, samalla löytyi uudet jännät sivut. Kiitos.