
Pikapullat paistetaan leivinjauheella kohotetusta taikinasta. Jos pakkaat pullat retkelle mukaan, voit lämmittää ne nuotiolla vaahtokarkkien kanssa.
Retkeilijän appelsiini-mustikkapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja 1 rkl vehnäjauhoja, ettei taikina juoksetu. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää seos vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperille pellille 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
-
Levitä pehmeä voi taikinalevylle. Pese ja raasta appelsiinin keltainen kuoriosa. Ripottele mustikkajauhe, appelsiininkuori ja sokeri taikinalle. Kääri varovasti leivinpaperin avulla rullalle ja leikkaa noin 18 palaan. Käännä palat kyljelleen kierrepulliksi. Halutessasi ripottele pullille raesokeria. Paista pullia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.
-
Keitä pullien paistuessa appelsiinimehua ja sokeria kattilassa noin 5–7 minuuttia, kunnes seos on ohutta siirappia. Anna jäähtyä.
-
Sivele siirappia pullille ja koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.
-
Pakkaa pullat retkelle vaahtokarkkien kanssa.
-
Nuotiopaikalla puolita pullat ja tikuta puolikkaat vaahtokarkkien kanssa puisiin grillitikkuihin. Anna lämmetä hiilloksen yläpuolella. Nauti nuotiokahvin kanssa.
Vinkki Tarjoa leivinjauheella kohotetut pullat vastapaistettuina tai lämmitettyinä.