Kun saat salaatinlehtinyytin, jonka sisään on kääräisty bulgogia kastikkeiden ja pikkeleiden kanssa, käsissäsi on korealainen ssäm (tai ssam).
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
15 min
Helppo
Ssäm
Ainesosat
1
cosmopolitan-salaatti
4
kevätsipulia
4
rkl
tuoretta korianteria
½
ruukkua
minttua
1
porkkana
4
annosta
bulgogia (ks. ohje alla)
1
dl
seesamikurkkuja (ks. ohje alla)
4
rkl
korealaista yleisdippiä (ks. ohje alla)
1
dl
majoneesia
Vaiheet
- Puolita salaatinlehdet. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Revi mintunlehdet. Kuori ja raasta porkkana karkeasti.
- Kokoa salaatinlehdelle bulgogia, kevätsipulia, yrttejä, porkkanaa, seesamikurkkuja sekä dippiä. Lisää halutessasi majoneesia.
Bulgogi
Ainesosat
Marinadi
½
päärynä (tai nashi-hedelmä)
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
ruokosokeria
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
Lisäksi
400
g
naudan ulkofileetä
1
tl
sormisuolaa
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vaiheet
- Kuori ja raasta päärynä, inkivääri ja valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää marinadi lihapalojen joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä tai 2 tuntia jääkaapissa.
- Valuta lihaviipaleet marinadista, mausta suolalla ja paista yhdeltä puolelta öljyssä kovalla lämmöllä 1 minuutti. Älä kääntele lihaa. Käännä ja paista vielä 1–2 minuuttia riippuen viipaleiden paksuudesta. Tarjoa bulgogi bibimbapissa tai ssämien sisällä.
Seesamikurkut
Ainesosat
1
(noin 400 g)
kurkku
4
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
seesamiöljyä
½
tl
merisuolaa
2
tl
sokeria
Vaiheet
- Viipaloi kurkku. Sekoita loput ainekset keskenään ja kääntele kurkkuihin. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.
Korealainen yleisdippi
Ainesosat
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
gochujang-tahnaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
ruokosokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
Vaiheet
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa, kunnes niihin tulee hiukan väriä.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa yleisdippi esimerkiksi bibinbabin ja kevätsipulipannareiden kanssa.