Uunilohta, paahteisia perunoita ja mehevää paprikaa. Tämä koko perheelle sopiva ruoka onnistuu yhden pellin taktiikalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo
Lohi-perunapelti
Ainesosat
10
keskikokoista perunaa (kiinteä lajike)
2
rkl
rypsiöljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
2
suippopaprikaa
600
g
nahallista lohifileetä
1
tl
suolaa
1
dl
kurpitsansiemeniä
½
ps (à 65 g)
babypinaattia
Tilli-kermaviilikastike
1
prk (200 g)
laktoositonta kermaviiliä
½
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Vaiheet
-
Pese ja lohko perunat kulhoon. Lisää öljy, fenkolinsiemet ja suola. Pyöräytä perunat öljyssä ja kumoa mausteineen leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
-
Leikkaa suippopaprikoista kanta ja kopauta pois siemenet. Paloittele paprikat. Leikkaa lohi neljään annospalaan ja mausta suolalla.
-
Ota pelti uunista. Laita lohifileet pellille, ripottele päälle kurpitsansiemenet. Lisää myös paprikalohkot. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
-
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Lisää lopuksi pinaatti pellille ja tarjoa heti.