Punakaalista syntyy upeanvärinen salaatti. Aasialaisilla mauilla ladattu kastike on koukuttavan hyvä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Punakaalia ja rapeaa tofua aasialaisittain
Ainesosat
½
(n. 500 g)
punakaalia
2
porkkanaa
1
omena
2
punaista chiliä
1
ruukku korianteria
½
ruukkua
thaibasilikaa
3
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Pirtsakka kastike
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokokidesokeria
1
valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2
cm:n pala
inkivääriä raastettuna
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetinmehua
Lisäksi
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (250 g)
tofua (esim. Jalotofu maustettu paahtopalaa)
Vaiheet
-
Suikaloi kaali veitsellä tai keittiömandoliinilla. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta omena kuorineen. Suikaloi chili ohuiksi renkaiksi, poista siemenet halutessasi. Hienonna korianteri ja revi basikan lehdet.
-
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Lisää myös seesaminsiemenet. Sekoita huolellisesti.
-
Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä tofu rapeaksi, noin 6 minuuttia. Ripottele tofupalat salaatin päälle.