
20 minuuttia uunissa tekee palsternakkaveneille taikoja ja saa ne paahtumaan toffeisen sitkaiksi. Tarjoa palsternakat pekonivinegretin, sinihomejuuston ja rucolan kanssa.
Lämmin palsternakkasalaatti ja pekonivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Pese palsternakat juuresharjalla. Leikkaa pois kanta ja viipaloi palsternakat pitkiksi venemäisiksi paloiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille, valuta pinnalle öljy ja lisää mausteet.
-
Paahda palsternakkoja uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
-
Suikaloi pekoni ja laita se kylmään pannuun. Paista pekoni rapeaksi, noin 8–10 minuuttia. Lisää etikka pannuun. Anna kiehahtaa ja lisää öljy. Mausta vinegretti pippurilla ja pidä lämpimänä.
-
Laita palsternakat vadille. Valuta päälle lämmintä vingrettiä. Revi joukkoon rucolaa ja murenna lopuksi sinihomejuusto palsternakkojen päälle. Tarjoa heti.
Vinkki Halutessasi paahda palsternakan kanssa samassa ajassa kypsyviä juureksia, kuten porkkanaa.