Mietitkö jouluista pääruokaa? Älä ohita uunilohta! Lohen herkullinen joulutakki syntyy jogurtilla notkistetusta piparjuurituorejuustosta, jonka päälle ripotellaan puolukoita, rapeaksi paistettuja saaristolaisleipäkuutioita ja vihreitä versoja.
Joululohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhkäise lohifilee kuivaksi ja laita se öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen, kunnes lohi on mehevän kypsää.
-
Kuutioi saaristolaisleivät. Paista leipäkuutioita tilkassa öljyä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
-
Sekoita kulhossa tuorejuusto ja jogurtti keskenään voimakkaasti vatkaten.
-
Ota lohi uunista ja anna sen levätä 5 minuuttia. Levitä tuorejuustoseos kalan pinnalle. Ripottele päälle puolukoita ja leipäkuutioita. Koristele versoilla.