Paahdettua bataattia, mausteisia kikherneitä ja kurkumahummusta
Paahdettua bataattia, mausteisia kikherneitä ja kurkumahummusta
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Harjaa bataatit ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinta hieman öljyllä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin.
-
Valuta ja huuhdo ja kuivaa kikherneet ja kääntele öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa. Kaada leivinpaperin päälle bataattien viereen uunipellille. Paahda, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kikherneet rapeita, noin 25 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa kastike. Voit käyttää samaa kulhoa, jossa maustoit kikherneet. Näin saat lisää makua kastikkeeseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että saat juoksevaa kastiketta.
-
Lusikoi kikherneet bataattien päälle. Viipaloi päälle kirsikkatomaatteja, hienonna persiljaa. Tarjoa kurkuma-hummuskastikkeen ja srirachan kanssa.