Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
16:52 | 4.11.2021

Paahdettua bataattia, mausteisia kikherneitä ja kurkumahummusta

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 min
Helppo

Paahdettua bataattia, mausteisia kikherneitä ja kurkumahummusta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
pientä bataattia (à 150–200 g)
Kikhernetäyte
1
tlk
kypsiä kikherneitä
2
tl
oliiviöljyä
½
tl
kurkumaa
½
tl
korianteria
½
tl
jeeraa
½
tl
kanelia
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
suolaa
Kurkumahummuskastike
100
g
kaupan valmista hummusta
1
rkl
sitruunamehua
3
valkosipulinkynttä
½
tl
kurkumaa
noin 3
rkl
vettä ohentamiseen
Päälle
kirsikkatomaatteja, persiljaa ja srirachaa

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Harjaa bataatit ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinta hieman öljyllä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin.

  3. Valuta ja huuhdo ja kuivaa kikherneet ja kääntele öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa. Kaada leivinpaperin päälle bataattien viereen uunipellille. Paahda, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kikherneet rapeita, noin 25 minuuttia.

  4. Tee sillä aikaa kastike. Voit käyttää samaa kulhoa, jossa maustoit kikherneet. Näin saat lisää makua kastikkeeseen. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että saat juoksevaa kastiketta.

  5. Lusikoi kikherneet bataattien päälle. Viipaloi päälle kirsikkatomaatteja, hienonna persiljaa. Tarjoa kurkuma-hummuskastikkeen ja srirachan kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
bataatti
kikherne
hummus
kurkuma

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Joululohi

Kikhernepihvit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini