Japanilainen kurkkusalaatti raikastaa minkä tahansa aterian. Tällä kertaa se tarjoillaan misovoilla höystettyjen udon-nuudeleiden seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
10 min
Helppo
Japanilainen kurkkusalaatti
Ainesosat
2
kurkkua
¾
dl
vettä
3
rkl
japanilaista riisiviinietikkaa
2
rkl
miriniä
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
sokeria
muutama tippa chiliöljyä
2
korianterinoksaa
2
minttunoksaa
Vaiheet
-
Paloittele kurkut.
-
Sekoita vesi, mirin, etikka, soija, sokeri ja chiliöljy kulhossa. Kääntele kurkkupalat joukkoon.
-
Hienonna yrtit ja ripottele ne kurkuille.
Udonit misovoilla
Ainesosat
1
pkt (250 g)
udon-nuudeleita
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulia
75
g
voita
3
rkl
vaaleaa misotahnaa
½
dl
(mustia) seesaminsiemeniä
Vaiheet
-
Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten.
-
Hienonna valkosipulit ja viipaloi kevätsipulit.
-
Sulata voi kattilassa ja paista siinä valkosipulia 1 minuutti. Lisää miso ja sekoita hyvin.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Sekoita kuuma misovoi nuudeleiden joukkoon. Ripottele kevätsipulit ja seesaminsiemenet pinnalle. Tarjoa nuudelit japanilaisen kurkkusalaatin kanssa.