Tällä perusohjeella saa aikaiseksi vuoallisen tai kokonaisen pellillisen makeaa piirakkaa. Alta löytyy neljä ihanaa täyteideaa.
Vinkki: Jos teet pellillisen piirakkaa, tuplaa sekä taikinapohjan että valitsemasi täytteen ainesmäärät.
Makea peruspiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi.
-
Sekoita munat ja sokeri kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää jogurtti ja voisula, sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Lisää haluamasi täyte ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki: Tee pellillinen piirakkaa tuplaamalla aineiden määrät.
Suklainen päärynäpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita täytteestä. Kuori ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Leikkaa päärynänpuolikkaat viuhkamaisiksi tai viipaloi ne. Rouhi pähkinät veitsellä. Rouhi myös taikinaan tuleva suklaa.
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja sekoita suklaapalat taikinaan (halutessasi voit ripotella suklaan taikinan päälle). Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm.)
-
Asettele päärynät taikinan pinnalle. Lisää niiden päälle voinokareita ja ripottele hieman sokeria. Ripottele pähkinät piirakalle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Vadelma-valkosuklaapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta taikina raastetulla sitruunankuorella. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
-
Rouhi valkosuklaa ja pistaasit veitsellä. Ripottele ne ja vadelmat taikinalle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
-
Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Puolukka-toffeepiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta rosmariinilla. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
-
Leikkaa karkit pieniksi paloiksi ja ripottele puolet piirakkapohjalle. Mausta puolukat sokerilla ja lisää ne pohjalle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
-
Ripottele loput karkit kuuman piirakan päälle. Koristele halutessasi rosmariinilla.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Luumu-karhunvatukkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita täytteestä. Halkaise luumut ja poista kivet. Sulata voi pannussa, lisää sokeri ja luumut. Paista sekoitellen muutama minuutti, kunnes luumut hieman pehmenevät.
-
Tee muruseos nyppimällä jauhot, sokeri ja voi yhteen murumaiseksi seokseksi.
-
Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta taikina kardemummalla. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
-
Ota luumut pannusta ilman nestettä ja asettele piirakkapohjalle. Lisää karhunvatukat ja ripottele muruseos päälle.
-
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Koristele valmis piirakka esimerkiksi syötävillä kukilla ja luumujen paistamisesta pannuun jääneellä mehulla.
Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.
Mikä on haarukkavatkain?
Kiitos kysymyksestä, se on toiselta nimeltään puuhaarukka.