
Oranssin voimaan luottava appelsiinisalaatti saa täytteekseen kevyesti höyrytettyjä porkkanoita ja paistettua juustoa. Kastikkeessa maistuu sinapin ja hunajan ihana yhdistelmä.
Appelsiini-halloumisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi appelsiinit. Purista kuorista (ja leikkuulaudalta) kaikki mehu kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset.
-
Kuori ja paloittele porkkanat. Höyrytä muutama minuutti, jotta porkkanat pehmenevät, mutta niissä on vielä vastusta.
-
Hienonna kevätsipulin varret ja lehtipersilja.
-
Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista pannulla kullanruskeaksi.
-
Kokoa salaatti. Nosta lautasten pohjalle babypinaattia, kevätsipulia ja porkkanaa. Nosta päälle appelsiiniviipaleet ja juusto. Pirskota päälle kastiketta ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.