
Kalakeittoon lisätty valkosipuli, sitruuna, oliiviöljya tuovat keittoon kesäisen raikasta makua. Kreikkalaiseen tapaan lisätty tomaatti tekee maulle myös ihmeitä.
Psarosoupa eli kreikkalainen kalakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Raaputa tai kuori porkkanat. Viipaloi ne. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Raasta tomaatti.
-
Kuullota valkosipulia ja sipulin valkoista osaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää perunat, porkkanat ja selleri. Paista sekoitellen hetki. Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
-
Leikkaa kala reiluiksi viipaleiksi tai paloiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.
-
Lisää kattilaan kesäkurpitsat, tomaattiraaste ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
-
Lisää hienonnetut sipulinvarret, sitruunan kuori ja mehu. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä.
Vinkki Viimeistele keitto halutessasi ohuiksi leikatuilla minisitruunoilla ja tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.