Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Keitot
8:00 | 11.9.2022

Psarosoupa eli kreikkalainen kalakeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kalakeittoon lisätty valkosipuli, sitruuna, oliiviöljya tuovat keittoon kesäisen raikasta makua. Kreikkalaiseen tapaan lisätty tomaatti tekee maulle myös ihmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Helppo

Psarosoupa eli kreikkalainen kalakeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
uuden sadon perunoita
4
hoikkaa porkkanaa
pala (200 g)
juuriselleriä
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
2
minikokoista kesäkurpitsaa
1
iso tomaatti
¾
dl
oliiviöljyä
1
l
kala- tai kasvislientä
1
laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa ja lohta
1
(luomu)sitruuna
pieni puntti tilliä

Vaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Raaputa tai kuori porkkanat. Viipaloi ne. Kuori juuriselleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Raasta tomaatti.

  2. Kuullota valkosipulia ja sipulin valkoista osaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää perunat, porkkanat ja selleri. Paista sekoitellen hetki. Lisää kalaliemi, laakerinlehti ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna porista kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Leikkaa kala reiluiksi viipaleiksi tai paloiksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.

  4. Lisää kattilaan kesäkurpitsat, tomaattiraaste ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

  5. Lisää hienonnetut sipulinvarret, sitruunan kuori ja mehu. Hienonna pinnalle runsaasti tilliä.

Vinkki Viimeistele keitto halutessasi ohuiksi leikatuilla minisitruunoilla ja tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
kalakeitto
keitot
kala
kreikkalainen

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini