
Mansikkamargarita on tuttu monista illanvietoista tex mex -ravintoloissa. Kannu hulahti nyt kakkuun.
Mansikkamargarita-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon yhdessä suolan kanssa. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20–23 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
-
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon, kananmunia lukuun ottamatta. Vaahdota sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa tämän jälkeen yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Kaada seos keksipohjan päälle.
-
Laita vuoka isompaan uunivuokaan ja sen pohjalle kiehuvaa vettä. Paista kakkua uunissa vesihauteessa noin 55 minuuttia, kunnes kakku ei enää tutise.
-
Pane uuni pois päältä ja jätä luukku raolleen. Anna kakun jäähtyä tunti uunissa ja nosta sitten huoneenlämpöön. Siirrä jäähtynyt kakku yöksi jääkaappiin.
-
Koristele kakku limetillä ja suolatikuilla.
-
Tee juuri ennen tarjoilua mansikkakastike. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella ja mausta sokerilla, tequilalla ja limetin mehulla. Tarjoa kakun kanssa.
VINKKI!
Käytä kypsennykseen irtopohjavuokaa, jonka reunat eivät falskaa. Näin vältät kosteuden siirtymisen vesihauteesta kakkuun. Voit myös tehdä foliosta välikerroksen, joka estää veden pääsyn vuokaan: ota kaksi iso palaa foliota, laske kakkuvuoka niiden keskelle ja muotoile ne tiiviisti vuoan ympärille.