
Leivo tämä vegaaninen herkku halutessasi jo pari vuorokautta aikaisemmin, sillä kakku ei pahastu säilyttämisestä vuokaan pakattuna. Kuorruttaminen kannattaa jättää hetkeen ennen tarjoilua.
Appelsiini-ruusukakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Sivele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 20 cm x 26 cm) öljyllä ja ripottele mantelijauhetta vuokaan.
-
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon öljy ja vegaaninen jogurtti. Pese appelsiini ja raasta sen kuori hienoksi. Purista tarvittava määrä appelsiinin mehua taikinaan. Sekoita joukkoon myös kuoriraaste sekä ruusuvesi. (Ruusuveden määrä kannattaa tarkistaa maistamalla ja lisätä tarvittaessa.) Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Purista appelsiinimehu kulhoon ja sekoita joukkoon tomusokeri. Kuorrutus saa olla melko paksua, jotta se pysyy kakun pinnalla. Lusikoi kuorrutus kakun päälle.