Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
7:00 | 1.7.2023

Appelsiini-ruusukakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Leivo tämä vegaaninen herkku halutessasi jo pari vuorokautta aikaisemmin, sillä kakku ei pahastu säilyttämisestä vuokaan pakattuna. Kuorruttaminen kannattaa jättää hetkeen ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 20 palaa
20 min + kypsennys 30 min
Helppo

Appelsiini-ruusukakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1½
dl
mantelijauhetta
1½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
½
tl
suolaa
1½
dl
mietoa oliiviöljyä
3
dl
vegaanista turkkilaista jogurttia
1
(luomu) appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
¾
dl
appelsiinin mehua
2–3
rkl
ruusuvettä
KUORRUTUS
2
rkl
appelsiinimehua
n. 2½
dl
tomusokeria
(kuivattuja ruusun nuppuja ja terälehtiä)
VUOAN VOITELUUN JA JAUHOTUKSEEN
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
mantelijauhetta

Vaiheet

  1. Sivele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (n. 20 cm x 26 cm) öljyllä ja ripottele mantelijauhetta vuokaan.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon öljy ja vegaaninen jogurtti. Pese appelsiini ja raasta sen kuori hienoksi. Purista tarvittava määrä appelsiinin mehua taikinaan. Sekoita joukkoon myös kuoriraaste sekä ruusuvesi. (Ruusuveden määrä kannattaa tarkistaa maistamalla ja lisätä tarvittaessa.) Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  3. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Purista appelsiinimehu kulhoon ja sekoita joukkoon tomusokeri. Kuorrutus saa olla melko paksua, jotta se pysyy kakun pinnalla. Lusikoi kuorrutus kakun päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
leivonta
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Nopea pannu-falafelsalaatti

Jouluinen karjalanpaisti hirvestä

Kylmäsavuporomousse

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini