Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
13:06 | 23.9.2023

Kurpitsakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Porkkanapiirakan ystävä ilahtuu mehevästä kurpitsakakusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12–16 palaa
30 min + 45 min
Helppo

Kurpitsakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

n. 1
kg
kurpitsaa tai myskikurpitsaa
3
munaa
3
dl
fariinisokeria
1
prk (239 g)
ananasmurskaa
1 1⁄2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
inkivääritahnaa
4 1⁄2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1 1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
Kurpitsahilloke
3 1⁄2
dl
vettä
n. 1
l
kurpitsaa kuutioina
1
sitruuna
1
vaniljatanko
4
dl
hillosokeria
1⁄4
tl
suolaa
Kuorrutus
2
rs (á 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
75
g
pehmeää voita tai margariinia
1 1⁄2
dl
tomusokeria

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle.
  2. Lohko kurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois. Kuori lohkot.
  3. Raasta kurpitsasta 4 dl karkeaa raastetta taikinaan. Paloittele lopuista noin litra pieniä kuutioita hilloketta varten.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää ananasmurska mehuineen, öljy sekä inkivääri.
  5. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää kurpitsaraaste. Sekoita.
  6. Kaavi taikina vuokaan. Paista noin 45 minuuttia uunin alatasolla.
  7. Valmista hilloke. Kiehauta vesi. Lisää kurpitsakuutiot ja hauduta 10 minuuttia.
  8. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet. Lisää ainekset hillokattilaan, myös vaniljatanko.
  9. Lisää hillosokeri ja suola. Hauduta 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  10. Yhdistä tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri. Lusikoi kakulle kuorrutetta sekä hilloketta.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Sokerileipuri
makea leivonta
leivonta
kurpitsakakku

Suosituimmat

Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti

Sushikakku

Munakaslettuja ja kasvis-papumuhennosta

Kinkkupitsakierteet

Pienet sitruunaiset pinaatti-fetapiiraat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini