Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Porkkanapiirakan ystävä ilahtuu mehevästä kurpitsakakusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
30 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsakakku

Ainekset

n. 1
kg
kurpitsaa tai myskikurpitsaa
3
munaa
3
dl
fariinisokeria
1
prk (239 g)
ananasmurskaa
1 1⁄2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
inkivääritahnaa
4 1⁄2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1 1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
Kurpitsahilloke
3 1⁄2
dl
vettä
n. 1
l
kurpitsaa kuutioina
1
sitruuna
1
vaniljatanko
4
dl
hillosokeria
1⁄4
tl
suolaa
Kuorrutus
2
rs (á 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
75
g
pehmeää voita tai margariinia
1 1⁄2
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle.
  2. Lohko kurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois. Kuori lohkot.
  3. Raasta kurpitsasta 4 dl karkeaa raastetta taikinaan. Paloittele lopuista noin litra pieniä kuutioita hilloketta varten.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää ananasmurska mehuineen, öljy sekä inkivääri.
  5. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää kurpitsaraaste. Sekoita.
  6. Kaavi taikina vuokaan. Paista noin 45 minuuttia uunin alatasolla.
  7. Valmista hilloke. Kiehauta vesi. Lisää kurpitsakuutiot ja hauduta 10 minuuttia.
  8. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet. Lisää ainekset hillokattilaan, myös vaniljatanko.
  9. Lisää hillosokeri ja suola. Hauduta 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  10. Yhdistä tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri. Lusikoi kakulle kuorrutetta sekä hilloketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla