
Poimi kypsät omenat puusta tai kaupan hyllyltä täydellisen mureaan ja mehevään piirakkaan.
Vaniljainen omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi jääkaappikylmä voi noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon tomusokeri. Vaivaa seos käsin tasaiseksi.
- Lisää taikinaan jauhot, inkivääri ja kylmä vesi. Muovaile taikinasta pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Voitele suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (ø 24 cm) vuoka. Kauli taikinasta jauhojen avulla vuoan kokoinen levy. Painele taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Pese ja lohko omenat.
- Lusikoi taikinapohjan päälle vaniljarahka. Lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli.
- Paista piirasta 20 minuuttia.