Poimi kypsät omenat puusta tai kaupan hyllyltä täydellisen mureaan ja mehevään piirakkaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8–12
30 min + 30 min
Helppo
Vaniljainen omenapiirakka
Ainesosat
150
g
voita tai margariinia
1½
dl
tomusokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurajauhoja
1½
tl
inkivääriä jauheena
2–3
rkl
kylmää vettä
Täyte
6–8
hapokasta omenaa
2
prk (á 200 g)
maustettua vaniljarahkaa
2
rkl
(ruokokide)sokeria
1½
tl
kanelia
Vaiheet
- Kuutioi jääkaappikylmä voi noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon tomusokeri. Vaivaa seos käsin tasaiseksi.
- Lisää taikinaan jauhot, inkivääri ja kylmä vesi. Muovaile taikinasta pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Voitele suorakaiteen muotoinen tai pyöreä (ø 24 cm) vuoka. Kauli taikinasta jauhojen avulla vuoan kokoinen levy. Painele taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- Pese ja lohko omenat.
- Lusikoi taikinapohjan päälle vaniljarahka. Lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli.
- Paista piirasta 20 minuuttia.