Pehmoinen pulla kätkee sisälleen paistossa ihanasti rapeutuvaa piparitaikinaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
n. 12 annosta
30 min + 1 t + 30 min
Helppo
Piparipuustiboston
Ainesosat
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
muna
1¼
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
n. 9
dl
vehnäjauhoja
100
g
huoneenlämpöistä voita
1
pkt (500 g)
piparitaikinaa sulatettuna
voita vuoan voiteluun
Kuorrutus
2
prk (à 150 g)
ranskankermaa
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
5
joulupiparia muruina
Vaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja noin 2/3 jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta joukkoon voi ja jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta 30 cm x 60 cm:n kokoinen levy.
- Kauli sulanut piparitaikina suurin piirtein samankokoiseksi levyksi. Nosta se pullalevyn päälle. Kääri levyt yhdessä rullaksi ja nipistele reuna kiinni.
- Leikkaa rulla 5 cm leveiksi paloiksi. Nosta palat voideltuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Jätä hiukan kohoamisvaraa.
- Anna pullien kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista piparipuusteja noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita kulhossa ranskankerma sekä sokerit. Lusikoi kuorrutus jäähtyneelle pullalle. Murustele joulupipareita päälle.
Vinkki! Pulla on aina herkullisimmillaan leivontapäivänä. Toiseksi paras vaihtoehto on pakastaa pulla tuoreena ja kuorruttaa vasta sulattamisen jälkeen.