
Rohkean punainen, kylmänä tarjottava kirsikkakeitto maistuu ihanalta kuumalla kelillä.
Gazpachosta vaikutteita saanut kirsikkakeitto pitää sisällään kaikkea kesäistä hyvää: tuoreita kirsikoita, tuoksuvia nektariineja, meheviä tomaatteja ja raikasta kurkkua.
Käytä keittoon mahdollisimman kypsiä hedelmiä ja kasviksia ja jätä hailakat tomaatit ja kovat nektariinit kauppaan. Kirsikoiden kivien poistamiselta säästyt, kun käytät pakastettuja kirsikoita.
Ja jos haluat ruuasta juhlavan, lorauta keittoon hieman kuohuviiniä juuri ennen tarjoamista.
Kirsikkakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista kirsikoista kivet. Halkaise nektariinit ja poista kivet.
-
Paloittele tomaatit monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Kaada sose isoon kulhoon.
-
Kuori ja paloittele kurkku. Kuori valkosipuli ja leikkaa jalapenosta kanta pois. Soseuta kasvikset ja hedelmät ja kaada kulhoon.
-
Lisää kylmä vesi, etikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton tekeytyä huoneenlämmössä noin 1 tunti. Tarjoa keitto halutessasi jääpalojen kanssa tai jäähdytä keitto jääkaapissa ennen tarjoamista.