Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
  3. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Taidan laittaa jotain muuta parsakaalin sijasta. Kerran tein smoothien parsakaalista ja siitä tuli aivan hirveän makuista. Tosin laitoin sen raakana.
Kylmät keitot ovat ihania kesällä. Parasta on suolaheinäkeitto.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Tein eilen ketunleipälettuja, litran lettutaikina johon sauvasekoittimella jauhoin ruodittomia ketunleivän lehtiä litran verra, paistoin isojalettuja joiden väliin tekemääni kuusenkerkkäsiirappia.

Tänänä oli uunijuureksia ja sorsanrintaa sekä karpaloita.

Vierailija

Vanitas, kuulostaa herkulliselta. Metsässä kävelylenkillä maistelen kaikenlaisia luonnon herkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2573 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Valele mansikat voisulalla, hunajalla ja sitruunalla ennen grillaamista. Vielä ripaus suolaa ja olet mansikkataivaassa! Grillatut mansikat maistuvat täydellisiltä basilikalla maustetun hapankermajäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut mansikat ja basilikajäätelö

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
voita sulatettuna
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
Hapankermajäätelö
½
l
vaniljajäätelöä
1
ruukku
basilikaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Valmista jäätelö noin 4 tuntia ennen tarjoamista. Anna vaniljajäätelön sulaa huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Hienonna basilika ja sekoita se ja ranskankerma hieman sulaneen jäätelön sekaan. Laita seos rasiaan ja pakastimeen noin 4 tunniksi.

  2. Kuumenna grilli juuri ennen tarjoilua.

  3. Perkaa mansikat ja työnnä ne kokonaisina puisiin varrastikkuihin. Sulata voi ja sekoita hunaja ja sitruunamehu siihen. Valele seos mansikoille. Grillaa mansikoita 1–2 minuuttia/puoli. Ripota niille varovasti suolaa.

  4. Tarjoa mansikat kuumina basilikajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2573 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Raikas ja värikäs mansikkabellini yhdistää mansikan maun trendikuohuvaan, roseeproseccoon. Täydellinen juoma kesän juhlahetkiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkabellini

Ainekset

½
dl
mansikkapyreetä (ks. vinkki)
1
dl
roseeproseccoa

Työvaiheet

  1. Kaada mansikkapyree lasin pohjalle.

  2. Kerrosta kuohuviini pyreen päälle varovasti lusikalla avustaen. Voit myös sekoittaa pyreen ja kuohuviinin keskenään, tyyli on vapaa!

Vinkki Sulata 500 grammaa pakastemansikoita. Soseuta mansikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää hieman sokeria. Jos sose on liian kiinteä, lisää joukkoon ½–1 desiä vettä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.
Tiktok-kikalla tehdyissä letuissa täytteet asetellaan neljään eri lohkoon, jotka taitellaan päällekkäin. Lopputuloksena on kolmionmuotoinen paketti.

Täydellinen juhannusaamupala valmistuu Tiktokista tutulla wrap-kikalla.

Lettutaikinan voi valmistaa hyvissä ajoin, vaikka edellisenä päivänä. Taikinaa voi helposti tehdä tupla- tai vaikka triplasatsin. Jos valmistat lätyt muurikassa, pyydä vieraita auttamaan.

Kokeile myös näitä yhdistelmiä:

  • juustokakkutäyte: mansikka, lemon curd, tuorejuusto
  • ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 lettua
Valmistusaika
35 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiktok-letut mansikalla ja dulce de lechellä

Ainekset

Lettutaikina
3
munaa
6
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
suolaa
2
rkl
voita + voita paistamiseen
Täyte
250
g
kotimaisia mansikoita
1
ruukku
minttua
dl
tahinia
½
purkkia
karamellisoitua kondensoitua maitoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja suola.
  2. Sulata voi ja vatkaa taikinaan. Anna taikinan seistä ainakin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Sulata voi lettujen paistamista varten ja sivele muurikka voilla.
  4. Kaada taikina muurikalle mahdollisimman ohuesti.
  5. Kun letun toiselle puolelle ilmestyy pieniä reikiä, käännä se kahdella suurella paistinlastalla ja paista letun toinenkin puoli rapeaksi.
  6. Lettu on helpompi täyttää, jos siirrät sen pois muurikalta. Vie veitsi letun keskelle ja tee viilto letun keskiosasta ulkoreunaan asti.
  7. Viipaloi mansikat ja irrota mintunlehdet varrestaan. Aseta mansikat, minttu, karamellikastike ja tahini letun päälle omiin lohkoihinsa.
  8. Tartu kiinni letun vasemmasta alareunasta ja aloita letun taitteleminen kulma kulmalta. Taittele lettu yhteensä kolme kertaa niin, että saat kolmionmuotoisen paketin. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Britakakku on rakastettu klassikko. Tässä versiossa mansikoiden kaverina maistuu suolakinuski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
30 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolakinuski-mansikkabrita

Ainekset

Pohja
150
g
voita sulatettuna
4
keltuaista
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
kuohukermaa
Marenkikerros
4
valkuaista
2
dl
sokeria
Väliin ja päälle
4
dl
kuohukermaa
noin 1
dl
dulche de lecheä tai kinuskikastiketta
½
tl
hiutalesuolaa
500
g
mansikoita
Lisäksi
syötäviä kukkia, toffeekarkkipaloja, marenkia

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (halkaisijat 16 cm, 18 cm ja 20 cm). Voit paistaa britan myös leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.
  2. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun mittaat ja valmistelet muut pohjan aineet. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan ja kerman kanssa keltuaisseokseen.
  5. Kaada taikina irtopohjavuokiin tai uunipellille. Nostele valkuaisvaahto päälle.
  6. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.
  7. Tee täyte. Vaahdota kerma. Jos olet todella makeiden kakkujen ystävä, voit maustaa kerman vaniljasokerilla. Puhdista ja viipaloi mansikat.
  8. Nosta isoin kakku tarjoiluvadille. Laita päälle mansikoita, kermavaahtoa ja suolalla maustettua kinuskikastiketta. Tee kaksi kerrosta samalla tavalla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla, toffeekarkkipaloilla ja marengeilla.
  9. Jos paistat kakun pellillä, leikkaa se kahteen osaan. Laita molemmille pohjille mansikoita, kermavaahtoa ja kinuskia. Kokoa kakuksi.

Kommentit (0)