klo 11:58 | 11.5.2021

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo
Vihreä gazpacho
Ainekset
2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja
Työvaiheet
- Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
- Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
- Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.
Taidan laittaa jotain muuta parsakaalin sijasta. Kerran tein smoothien parsakaalista ja siitä tuli aivan hirveän makuista. Tosin laitoin sen raakana.
Kylmät keitot ovat ihania kesällä. Parasta on suolaheinäkeitto.
Tein eilen ketunleipälettuja, litran lettutaikina johon sauvasekoittimella jauhoin ruodittomia ketunleivän lehtiä litran verra, paistoin isojalettuja joiden väliin tekemääni kuusenkerkkäsiirappia.
Tänänä oli uunijuureksia ja sorsanrintaa sekä karpaloita.
Vanitas, kuulostaa herkulliselta. Metsässä kävelylenkillä maistelen kaikenlaisia luonnon herkkuja.