Ihanan kylmä mansikka-gazpacho ei ole ainoastaan vegaaninen vaan myös täydellinen ateria hellepäiville.
Keitto maistuu kesältä elokuussakin. Voit tehdä keiton myös sulatetuista pakastemansikoita. Valmiin keiton päälle voit lisätä paahdettuja leipäkuutioita.
Mansikka-gazpacho
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa mansikat. Kuori ja kuutioi kurkut ja sipulit. Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Purista sitruunan mehu ja hienonna basilika.
- Laita mansikat, vihannekset, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää tomaattimehu, basilika, sitruunamehu, öljy ja etikka.
- Soseuta ainekset tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa vedellä. Viilennä keitto jääkaapissa.
- Annostele keitto tarjoiluastioihin ja koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja basilikalla ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.