Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
14:15 | 4.11.2023

Klementiinikeikaus

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Oranssi keikauskakku vaatii hieman askartelua, mutta palkitsee tekijänsä. Mantelijauhe tekee kakusta mehevän, ja se säilyy useita päiviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
1 t 10 min
Helppo

Klementiinikeikaus

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

10
(luomu)klementiiniä
1½
dl
sokeria
KAKKUTAIKINA
225
g
huoneenlämpöistä voita
2¼
dl
ruokosokeria
4
kananmunaa
2¼
dl
mantelijauhetta
1¾
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
leivinjauhetta

Vaiheet

  1. Pese klementiinit. Leikkaa terävällä veitsellä kuusi klementiiniä kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan.

  2. Raasta jäljelle jääneistä neljästä klementiinistä oranssi kuori ja purista 2 dl mehua. Jos mehu ei riitä, lisää tilkka vettä. Jätä kuoriraaste odottamaan.

  3. Siivilöi klementiinimehu kattilaan. Lisää sokeri. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Nosta klementiiniviipaleet reikäkauhalla lautasel- le odottamaan.

  4. Keitä lientä kovalla lämmöllä ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes se on siirappimaista.

  5. Voitele korkeareunainen kakkuvuoka (Ø 24 cm). Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä klementiinisiirappi saattaa kiehuessaan valua pohjan ja reunan välistä uuniin.

  6. Levitä klementiiniviipaleet vuoan pohjalle tiiviisti limittäin. Kaada päälle siirappi.

  7. Vatkaa pehmeä voi ruokosokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.

  8. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja klementiinin kuoriraaste. Kaavi taikina kakkuvuokaan.

  9. Paista kakku kypsäksi uunin keskitasolla 175 asteessa 40–50 minuuttia. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu.

  10. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoilulautaselle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
leivonta
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
makea joululeivonta
keikauskakku

Suosituimmat

Taatelikakku

Suppispasteijat

Kuminanäkkärit

Savulohi-fenkolipasta

Keltajuuri-kanakeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini