Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Juhli ja nauti
Makea leivonta
18:02 | 24.11.2023

Appelsiiniboston

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaksi kakkua

Appelsiiniboston

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
appelsiinimehua
25
g
tuoretta hiivaa
2
tl
psylliumia
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
vaniljasokeria
½
maustemittaa muskottia
½
dl
sultanrusinoita
yhteensä 1
dl
rouhittuja manteleita, pähkinöitä, appelsiininkuoripaloja, kuivattuja karpaloita
50
g
sokeroituja kirsikoita
n. 4
dl
gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
50
g
pehmeää kasvirasvaa
n. 2
dl
jauhoseosta pöydälle ja leivontaan
kananmuna tai kookos- tai kaurajuomaa
250
g
Nutellaa tai vegaanista pähkinätahnaa
KUORRUTE
1½
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vettä
2
dl
tomusokeria
kirsikoita
mantelilastuja

Vaiheet

  1. Vuoraa kaksi 18–20 sentin irtopohjavuokaa leivinpaperilla.

  2. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva ja psyllium käsivispilällä. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon suola, sokeri, mausteet ja kananmuna.

  3. Lisää kerralla puolet jauhoista hyvin vatkaimella vatkaten. Sekoita taikinaan pehmeä voi. Kaada sekaan rouhitut pähkinät, kuivahedelmät ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan voimakkaasti sähkövatkaimella.

  4. Huiskaise pöydälle reilusti jauhoseosta. Kaada taikina kohottamatta jauhojen päälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

  5. Pehmennä Nutella juoksevammaksi mikrossa. Levitä Nutella taikinalevylle. Rullaa taikina varovasti rullaksi ja käännä saumapuoli alaspäin.

  6. Leikkaa rulla noin 4 sentin viipaleiksi. Siirrä pullat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Jätä reilusti tilaa pullien väliin. Kohota tunti lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

  7. Voitele ja ripota mantelilastuja päälle.

  8. Paista kakkuja 180 asteessa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
    Irrota vuoasta reunat ja jäähdytä kakut.

  9. Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tomusokeri. Lisää sitruunamehu ja ruokalusikallinen vettä. Sekoita huolellisesti. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat paksuhkon, mutta valuvan kuorrutteen. Valuta kuorrute huoneenlämpöisen kakun päälle. Koristele halutessasi sokeroiduilla kirsikoilla.

  10. Gluteeniton pulla kuivuu helposti, mutta kananmunalla voideltuna pulla säilyy hiukan paremmin. Pulla kannattaa pakastaa heti jäähtyneenä, jos et tarjoa kaikkea kerralla.

VEGAANIVERSIO: Jätä kananmuna pois taikinasta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
leivonta
bostonkakku
boston

Suosituimmat

Taatelikakku

Vihreä hernehummus

Tervehenkinen suklaapirtelö

Kirsikkakeitto

Tillidukkahlohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini