Uunissa paahdettu valkosipuli antaa herkullisen ja pehmeän maun valkopapulevitteeseen. Se sopii myös dippivihanneksille tai juustopöytään.
PAAHDETTU VALKOSIPULI-VALKOPAPULEVITE
Ainesosat
Vaiheet
-
Halkaise kokonainen valkosipuli. Sivele leikkuupintaan 1 rkl öljyä. Kääri leivinpaperiin. Paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia. Purista kuorista paahtuneet valkosipulinkynnet.
-
Pese sitruuna ja raasta kuori pieneen kulhoon. Lisää ½ dl oliiviöljyä ja hienonnettu lehtipersilja.
-
Lisää tehosekoittimeen valutetut pavut, valkosipulit, ½ sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
-
Lusikoi kulhoon, tee lusikalla keskelle kuoppa ja valuta päälle sitruuna-lehti-persilja-öljyseos. Halutessasi voi ripotella pinnalle vielä paprikajauhetta ja chilihiutaleita.