Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6–8
10 min + 1 vrk
Helppo
YRTTINEN JUGURTTI-TUOREJUUSTO
Ainesosat
1
valkosipulinkynsi
½
dl
tuoretta minttua
½
dl
tuoretta persiljaa
2
rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1
tlk (400 g)
paksua turkkilaista jugurttia
1
prk (100 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
syötäviä kukkia, herneenversoja, vesikrassia tai yrttejä
Vaiheet
-
Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa.
-
Laita jugurtti ja juusto kulhoon. Lisää valkosipuli, yrtit, sitruunankuori, suola ja pippuri.
-
Laita kaksinkertainen harsokangas ison siivilän päälle. Lusikoi jugurttiseos kankaalle ja kääri harson reunat jugurtin päälle siivilään. Laita siivilän alle kulho ja harsopaketin päälle lautanen ja vaikkapa säilyketölkki painoksi. Anna juuston valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
-
Avaa harso ja muotoile juusto pötköksi tai palloksi. Painele juuston pinnalle kukkia ja versoja koristeeksi ennen tarjoilua.