Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 28.12.2025

Luumuboston

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Kanelilla maustettu luumusose tekee mehevästä bostonkakusta jouluisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 VIIPALETTA
40 MIN + 1 TUNTI
Helppo

Luumuboston

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
vettä tai kauramaitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
½
tl
suolaa
n. 7
dl
vehnäjauhoja
100
g
vegaanista leivontamargariinia
TÄYTE
1
prk (300 g)
luumusosetta
1
tl
kanelia
VOITELU
1
dl
kahvia tai kaurakermaa
KUORRUTUS
1
dl
tomusokeria
1
rkl
vettä

Vaiheet

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.

  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää huoneenlämpöinen, pehmeä rasva loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat margariinilla.

  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, joka on kooltaan noin 35 x 45 cm. Sekoita kaneli luumumarmeladiin. Levitä täyte taikinalle.

  5. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 12 palaan. Aseta palat vuokaan.

  6. Kohota pullaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pinta kahvilla tai kauramaidolla.

  7. Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa.

  8. Kuorruta jäähtynyt bostonkakku halutessasi tomusokerikuorrutteella. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Valuta kakun pinnalle lusikalla tai pursotinpussista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
Sokerileipuri
Kemut
joulu
leivonta

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Butter chicken

Perinteinen hernekeitto

Riisipuuropannukakku

Mummon jauhelihaperunalaatikko

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini