Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 158 keittokirjaan.
Kodin Kuvalehti Kuva iStockphoto

Perinteisistä perinteisemmän rakkaan hernarin ohje, olkaa hyvä! Perinteisen hernekeiton kanssa tarjotaan tietenkin sinappia ja sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen hernekeitto

Ainekset

½
kg
kuivattuja herneitä
3
l
vettä liotukseen
1
sipuli
400
g
palvikinkkua
2-3
rkl
sinappia
1–2
tl
meiramia
6–8
kokonaista valkopippuria
(suolaa maun mukaan)

Työvaiheet

  1. Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.
  2. Kaada liotusvesi pois. Lisää lionneet herneet ja 2–3 litraa vettä isoon kattilaan. Laita keitto kiehumaan.
  3. Kuori ja silppua sipuli. Lisää herneiden sekaan sipuli ja mausteet. Sekoita keittoa hyvin. Anna kiehua hiljalleen 1 ½ –2 tuntia tai hernepussin mukainen suositusaika.
  4. Lisää pieneksi kuutioitu palvikinkku, kun keitto on noin puolta tuntia vaille valmis. Jatka keittämistä.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2966 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puolivalmisteita ja säilykkeitä hyödyntämällä syntyy aasialaisia makuja sisältävä kalasoppa alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kalakeitto

Ainekset

1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
iso tlk (noin 275 g/180 g)
tai 2 pientä tölkkiä kalasäilykettä tomaattikastikkeessa, esim. Järki Särki
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja Aasia-vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset)
2
rkl
limetin mehua
LISÄKSI
thaibasilikaa ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, kalakastike ja soijakastike ja keitä 5 minuuttia.

  4. Laita kala (liemineen) ja kasvikset keittoon ja keitä 2 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu.

  5. Hienonna halutessasi yrttejä pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2966 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Perinteisessä kesäkeitossa hennon makuinen liemi antaa tuoreiden kasvisten loistaa. Ole tarkkana kasvisten keittojärjetyksessä, jotta kaikki pysyvät napakoina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
8
naattiporkkanaa
1
kukkakaali
3–4
dl
herneenpalkoja (n. 1 dl herneitä)
3
kesäsipulia
1
rkl
voita
1
l
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouhittuna
1
ruukku tilliä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Varhaisperunoita ei tarvitse kuoria, peseminen juuresharjalla riittää. Pese myös porkkanat ja leikkaa ne 4–6 osaan. Voit halutessasi kuoria porkkanat.

  2. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloitele varsi. Riivi herneet.

  3. Suikaloi sipulit varsineen.

  4. Kuumenna kattila ja sulata voi siinä. Kuullota suikaloitua sipulia voissa pari minuuttia.

  5. Lisää kasvisliemi ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi. Lisää perunat ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat puolikypsiä.

  6. Lisää porkkanat ja kukkakaalit ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  7. Lisää kerma, herneet, suola ja pippuri. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2966 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Thaimaalaisittain vihreällä currylla maustettu keitto maistuu niillekin, jotka yleensä ohittavat kesäkeiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreäcurry-kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
8
naattiporkkanaa
1
kukkakaali
3
kesäsipulia
3–4
dl
herneenpalkoja (n. 1 dl herneitä)
1
rkl
kookosöljyä
1
rkl
vihreää currytahnaa
6
dl
vettä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
limetin mehu
1
tl
suolaa
1
ruukku korianteria
1
ruukku thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Pese myös porkkanat , kuori ne halutessasi ja leikkaa 4–6 osaan. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Leikkaa sipulit varsineen viipaleiksi. Riivi herneet.

  2. Kuumenna kookosöljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä muutama minuutti.

  3. Lisää vesi ja kookosmaito ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Lisää porkkanat ja kukkakaali ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi herneet.

  4. Purista limeteistä mehu ja lisää se keittoon. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Lisäisin kesäsipulin varret vasta lopuksi esim herneiden kanssa. Itse jouduin lisään jonkin verran enemmän nestettä, jotta kaikki kasvikset peittyivät. Hyvää tuli!