Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 135 keittokirjaan.
Kodin Kuvalehti Kuva iStockphoto

Perinteisistä perinteisemmän rakkaan hernarin ohje, olkaa hyvä! Perinteisen hernekeiton kanssa tarjotaan tietenkin sinappia ja sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen hernekeitto

Ainekset

½
kg
kuivattuja herneitä
3
l
vettä liotukseen
1
sipuli
400
g
palvikinkkua
2-3
rkl
sinappia
1–2
tl
meiramia
6–8
kokonaista valkopippuria
(suolaa maun mukaan)

Työvaiheet

  1. Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.
  2. Kaada liotusvesi pois. Lisää lionneet herneet ja 2–3 litraa vettä isoon kattilaan. Laita keitto kiehumaan.
  3. Kuori ja silppua sipuli. Lisää herneiden sekaan sipuli ja mausteet. Sekoita keittoa hyvin. Anna kiehua hiljalleen 1 ½ –2 tuntia tai hernepussin mukainen suositusaika.
  4. Lisää pieneksi kuutioitu palvikinkku, kun keitto on noin puolta tuntia vaille valmis. Jatka keittämistä.
  5. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kalatiskiä tai järveä lähimaillakaan? Ei huolta! Vakuumiin pakattu savulohi pelastaa ympäri vuoden. Tällä kertaa savulohesta valmistetaan helppo keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Savulohiseljanka

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
perunaa
2
porkkanaa
1
rkl
öljyä
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua paprikaa
ripaus
cayennenpippuria
¼
tl
rouhittua valkopippuria
¼
tl
jeeraa
dl
tomaattipohjaista (maitohappokäytettyä) vihannesmehua (esim. Urtekram tai Voelkel)
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
sitruunamehua
300
g
lämminsavustettua lohta
LISÄKSI
tuoretta tilliä
PÄÄLLE
suolakurkkuja, vihreitä oliivirenkaita ja ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja paista sipuleita 5 minuuttia. Lisää juurekset ja jatka paistamista 2 minuuttia. Pyöräytä mausteet joukkoon ja jatka vielä minuutin ajan.

  3. Lisää vihannesmehu ja tomaattimurska ja keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

  4. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehu ja revi kala joukkoon. Lämmitä, älä enää keitä.

  5. Hienonna päälle tilliä. Tarjoa suolakurkkujen, oliivirenkaiden ja ranskankerman kanssa.

Vinkki! Jos oikeanlaisen vihannesmehun löytäminen tuottaa vaikeuksia, yhdistä porkkana- ja punajuurimehua tai käytä tomaattimehua,
jota löytyy joka kaupasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Voit tarjota alkuruokakeiton vaikkapa laseista.
Voit tarjota alkuruokakeiton vaikkapa laseista.

Rohkean punainen, kylmänä tarjottava kirsikkakeitto maistuu ihanalta kuumalla kelillä.

Gazpachosta vaikutteita saanut kirsikkakeitto pitää sisällään kaikkea kesäistä hyvää: tuoreita kirsikoita, tuoksuvia nektariineja, meheviä tomaatteja ja raikasta kurkkua.

Käytä keittoon mahdollisimman kypsiä hedelmiä ja kasviksia ja jätä hailakat tomaatit ja kovat nektariinit kauppaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkakeitto

Ainekset

300
g
tuoreita kirsikoita
3
(300 g)
kypsää nektariinia
2–3
(600 g)
pihvitomaattia tai häränsydäntomaattia
½
(150 g)
kurkku
1
pieni valkosipulin kynsi
1
vihreä jalapeno
2
dl
kylmää vettä
2
rkl
sherryviinietikkaa tai valkoista balsamietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Halkaise nektariinit ja poista kivet.

  2. Paloittele tomaatit monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Kaada sose isoon kulhoon.

  3. Kuori ja paloittele kurkku. Kuori valkosipuli ja leikkaa jalapenosta kanta pois. Soseuta kasvikset ja hedelmät ja kaada kulhoon.

  4. Lisää kylmä vesi, etikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton tekeytyä huoneenlämmössä noin 1 tunti. Tarjoa keitto halutessasi jääpalojen kanssa tai jäähdytä keitto jääkaapissa ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylmä kiivi-kurkkukeitto on ihanan raikas aloitus aterialle. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä kiivi-kurkkukeitto

Ainekset

Keitto
2
kurkkua
2
vihreää kiiviä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
1
dl
pakasteherneitä
4
dl
kylmää kasvislientä tai vettä
1
rkl
smetanaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
smetanaa
auringonkukan- tai herneenversoja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kurkut, leikkaa kannat pois ja paloittele kurkut. Kuori ja paloittele kiivit. Kuori valkosipulinkynsi. Pese ja raasta sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta noin 3 minuuttia.

  2. Siivilöi keitto halutessasi sileäksi. Säilytä keitto jääkaapissa tarjoiluun saakka.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada siemenet pannusta kulhoon, etteivät ne pala.

  4. Muotoile smetanasta kahden ruokalusikan avulla iso nokare kuhunkin annoskulhoon. Kaada kylmä keitto varovasti smetananokareen vierelle. Koristele annokset paahdetuilla siemenillä ja versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tässä parsakaalikeitossa on kunnolla ytyä, kiitos valkosipulin ja chilin! Rahka ja sitruuna tuovat makuun raikasta hapokkuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hämeentien parsakaalikeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
iso sipuli
5
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
8–9
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
maitorahkaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsakaalin kukinnot ja varret kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja chili. Lisää parsakaali muutaman kerran käännellen.

  3. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että parsakaalit lähes peittyvät. Mitä vähemmän vettä, sitä tuhdimpi lopputulos.

  4. Lisää kasvisfondi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, niin että kaali on vielä napakkaa.

  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää rahka lopuksi.

  6. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi ripaus mustapippuria keittoon.

Kommentit (0)