Munakoisojen kuorrute on täynnä inkiväärillä terästettyä seesamitahnaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 20 min paistoaikaa
Vaikeustaso
Helppo
Tahinimunakoisot
Ainekset
2
pientä munakoisoa
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Täyte
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1½
dl
tahinia
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
inkivääritahnaa
1
sitruuna
½
dl
pinjan- tai seesaminsiemeniä
1
ruukku tuoretta minttua
Työvaiheet
- Pese ja halkaise munakoisot. Leikkaa halkaistujen munakoisojen pintaan syvät ristiviillot.
- Paista munakoisot oliiviöljyssä ristiviiltopuoli pannulle päin niin, että pinta ruskistuu tasaisesti. Ripottele päälle suolaa.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Työnnä valkosipulilastuja munakoison viiltoihin.
- Sekoita tahinin joukkoon öljy ja inkivääritahna. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää raaste ja mehu joukkoon.
- Lusikoi kuorrutetta munakoisojen päälle. Ripottele päälle chililastut ja pinjansiemenet.
- Paista munakoisoja uunissa noin 20 minuuttia.
- Hienonna päälle reilusti tuoretta minttua.