Dipatut retiisit
Ainesosat
Vaiheet
-
Laita 50 g voita kattilaan ja kuumenna noin 5 minuuttia niin, että voi ruskistuu vaaleanruskeaksi ja pähkinäiseksi. Sekoita kuumentamisen aikana, ettei voi pala. Kaada ruskistettu voi kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon loput (50 g) voi huoneenlämpöisenä ja vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita joukkoon ranskankerma.
-
Paahda siemeniä hetki kuumalla kuivalla pannulla. Hienonna persilja. Sekoita yrtit, siemenet ja pippurit laakeassa astiassa.
-
Huuhtele ja kuivaa retiisit. Dippaa retiisit voivaahdossa ja pyörittele sitten siemenseoksessa. Laita retiisit jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi ennen tarjoilua.
VINKKI! Ota retiisit huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta voiseos pehmenee.