Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
½ l
6 vuorokautta
Helppo
Voikukannuppukaprikset
Ainesosat
5
dl
voikukannuppuja
5
dl
vettä
4
rkl
merisuolaa
3
dl
etikkaa
1½
dl
vettä
4
rkl
sokeria
Vaiheet
-
Huuhtele voikukannuput huolellisesti tai liota niitä viileässä vedessä muutama tunti.
-
Ryöppää nuppuja kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Siivilöi.
-
Lusikoi nuput hyvin puhdistettuun, noin litran vetoiseen lasitölkkiin.
-
Mittaa kattilaan vesi ja merisuola. Keitä kunnes suola on kokonaan liuennut. Kaada suolaliemi purkkiin nuppujen päälle. Sulje kansi ja anna nuppujen seistä huoneenlämmössä 3 päivää.
-
Valuta suolaliemi pois purkista.
-
Kiehauta etikkaliemi. Kaada se kuumana lasitölkkiin nuppujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä purkki jääkaappiin ja anna nuppukapristen maustua vähintään 3 päivää.