Ribsien valmistaminen ei ole vaikeaa. Se vaatii vain oikean ajoituksen ja hyvät mausteet.
Mehevät ribsit
Ainekset
Työvaiheet
- Hiero lihan pintaan suolaa. Nosta ribsit uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä ribsit tunniksi huoneenlämpöön maustumaan.
- Sekoita maustekastikkeen ainekset yhteen. Sivele suurin osa kastikkeesta ribsien molemmille puolille. Jätä neljännes kastikkeesta odottamaan. Peitä pelti foliolla.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kypsennä ribsejä kaksi tuntia. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista.
- Käännä uunin lämpö 250 asteeseen.
- Nosta ribsit uunista. Poista folio ja sivele lihan pintaan pannulle valunutta lientä sekä loppu maustekastike. Paahda uunissa 5–10 minuuttia, jotta pinta saa väriä.
- Leikkaa ribsit terävällä veitsellä annospaloiksi luiden välistä.
Vinkki! Possun spare ribsit ovat tavallista reilumman kokoisiksi leikattuja luita, joiden välissä on runsaammin lihaa.