Ribsien valmistaminen ei ole vaikeaa. Se vaatii vain oikean ajoituksen ja hyvät mausteet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
2 t 20 min
Helppo
Mehevät ribsit
Ainesosat
2
kg
possun spare ribs -lihaa
1
rkl
suolaa
Maustekastike
3
dl
teriyakikastiketta
½
dl
öljyä
2
rkl
inkiväärimurskaa
1
rkl
valkosipulimurskaa
2
rkl
riisi-, valkoviini- tai omenaviinietikkaa
1½
rkl
(muscovado)sokeria
1½
tl
savupaprikaa
1
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilijauhetta
Lisäksi
leivinpaperia
foliota
Vaiheet
- Hiero lihan pintaan suolaa. Nosta ribsit uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä ribsit tunniksi huoneenlämpöön maustumaan.
- Sekoita maustekastikkeen ainekset yhteen. Sivele suurin osa kastikkeesta ribsien molemmille puolille. Jätä neljännes kastikkeesta odottamaan. Peitä pelti foliolla.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kypsennä ribsejä kaksi tuntia. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista.
- Käännä uunin lämpö 250 asteeseen.
- Nosta ribsit uunista. Poista folio ja sivele lihan pintaan pannulle valunutta lientä sekä loppu maustekastike. Paahda uunissa 5–10 minuuttia, jotta pinta saa väriä.
- Leikkaa ribsit terävällä veitsellä annospaloiksi luiden välistä.
Vinkki! Possun spare ribsit ovat tavallista reilumman kokoisiksi leikattuja luita, joiden välissä on runsaammin lihaa.