Kurkku-kananmuna-kolmioleivät
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja kuori. Hienonna munat veitsellä pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä kananmunat, ruohosipuli ja majoneesi varovasti käännellen.
-
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan ja mittaa joukkoon sokeri, etikka ja suola. Sulje kansi ja hölskyttele noin minuutti.
-
Leikkaa leipäviipaleista kantit ohuelti pois. Lado kurkkuviipaleet neljälle leipäviipaleelle ja lusikoi kananmunatäyte kurkkujen päälle. Nosta toiset leivät kanneksi ja paina kevyesti viipaleita täytteineen yhteen. Leikkaa terävällä veitsellä leivät kahdeksi kolmioksi.
Vinkki! Tee samalla tupla-annos hölsky-kurkkuja. Saat koko kurkun käytettyä ja raikkaan lisäkkeen vaikkapa kalaruoalle.