Kun broileri on palasina kokonaisten fileiden sijaan, pääsee marinadi maustamaan lihan kauttaaltaan. Makeahko satsumamarinadi sopii miedolle broilerille.
Mandariinit, satsumat ja klementiinit sopivat sellaisenaan syömisen ja jälkiruokien lisäksi myös erityisesti broileriruokien maustajiksi.
Makeahko, chilihiutaleista makua saava satsumakana vaatii pitkän marinoitumisajan, mutta kypsyy minuuteissa. Marinoitava liha kannattaa pilkkoa palasiksi, jotta marinadi maustaisi lihan täysin, eikä maku jäisi valjuksi.
Satsuman mehusta ja hunajasta makeutta saava marinadi maustetaan tuoreella rosmariinilla, valkosipulilla ja chilihiutaleilla. Kun broilerisuikaleet ovat maustuneet jääkaapissa yön yli, ne kaadetaan marinadeineen kuumalle pannulle. Valmiiksi kuuma pannu edesauttaa rapean pinnan syntymisessä.
Satsumakana
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerinsuikaleet marinadiin yön yli.
-
Kaada suikaleet seuraavana päivänä marinadin kanssa kuumalle pannulle. Paista kovalla lämmöllä rapeaksi asti.
-
Tarjoa riisin ja (thai)basilikan lehtien kanssa.