Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 669 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikä on parempaa kuin juustokakku? Sen suolakinuskilla päällystetty versio. Ripaus sormisuolaa tekee täyteläisestä ja makeasta juustokakusta superherkullisen.

Moni meistä rakastaa paistettua juustokakkua. Täyteläinen, makea ja hivenen suolainen kakku saa makunystyrät hyrräämään.

Oheisessa ohjeessa juustokakun maku on maksimoitu lisäämällä täytteeseen ja pinnalle dulce de lecheä eli karamellisoitua kondensoitua maitoa. Sitä löytyy ruokakaupasta varmimmin leivontatarvike- tai säilykehyllyiltä, tavallisen makeutetun kondensoidun maidon vierestä.

Kakun pohja valmistuu keksimuruista ja voista. Täyte syntyy puolestaan sekoittamalla ainekset yhteen. Valmistuksessa vaikeinta on siis odottaminen, koska kakku saa kypsyä rauhassa uunin alaosassa. Yksi yö jääkaapissa saa rakenteen tiivistymään herkulliseksi.

Vinkki! Jos et löydä karamellisoitua kondensoitua maitoa kaupasta, voit valmistaa sitä itsekin. Purkillinen tavallista makeutettua kondensoitua maitoa karamellisoituu, kun keität säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä puolitoista tuntia. Jos toffeeta kuluu paljon, samalla kannattaa keittää useampi purkillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t 30 min + kakun jäähtyminen uunissa 1 t ja tekeytyminen jääkaapissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Suolakinuski-juustokakku

Ainekset

Pohja
17
(200 g)
kandisokerikeksiä (Bastogne)
50
g
voita
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1
prk (200 g)
ranskankermaa
4
kananmunaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
4
rkl
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä
Kuorrutus
vajaa
prk (à 397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä (loput täytteestä yli jääneestä purkillisesta)
½–1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen myllyssä. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  3. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma, munat, sokeri, tärkkelys ja 4 rkl dulche de lecheä. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi.
  4. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan.
  6. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti puisella veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä 2–12 t.
  7. Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu dulche de leche ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Kommentit (15)

Vierailija

Pitääkö aineita lisätä ja kuinka paljon jos kakun tekee 28cm vuokaan?

vierailija

Pitääkö karamellisoitu maitotiiviste käsitellä jotenkin kakun päälle? esimerkiksi vaahdottaa? keittää? 

Toinen leipuri

Se karamellisoitu maitotiiviste on valmis sellaisenaan kakun päälle, ei tarvitse käsitellä.

Vierailija

Paistolämpötila?

Vierailija

Laita uuni lämpenemään... alussa

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista ja vastauksista!

Vuoan koosta: jos kakun tekee isompaan vuokaan, pohjan ainesmäärää voi halutessaan kasvattaa vaikka neljänneksellä (noin 60 g voita ja 250 g keksejä). Muuten kakku onnistuu isommassakin vuoassa, siitä tulee vain matalampi ja kypsyy siksi vähän ohjeen aikaa nopeammin.

Vierailija

Voiko pakastaa?

Käyttäjä33085
Seuraa 
Liittynyt8.5.2021

Hei,
No joo, tää kokkikolmonen lisäsi kaikki raaka-aineet yhteen, sitten tajusin että ois pitänyt jättää tuohon päälliseksi se karamellijuttu...
Seuraavaa kertaa ajatellen...kysynkin että laitetaanko tuo karamellisoitu kondensio paistetun kakun päälle vai voiko sen Myös paistaa??? Miten voikaan olla vaikeaa mulle😂😂😂 Niin ja uunin lämpötila?

Jossu

Reseptiin voisi eritellä päällisen erikseen. Meillä kävi sama virhe kuin käyttäjä330 :lla eli kaikki kondensoidut maidot meni täytteeseen 😆

Makeaa oli mutta hyvää ❤️

Marymary

Tuorejuuston määrän voisi ilmoittaa grammoissa eikä hämärästi 3rs. Rasioita on monenkokoisia mm. Philadelphia 300g. Mutta ilmeisesti siis 600 g on oikea määrä. Lisäksi kuvassa keksimurut levitetty myös vuuan reunoille, mutta ohjeessa vain pohjalle? Itselläni ainakin muruseosta riitti myös reunoille ja näin laitoin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Teen raaka-ainelistaan pari muutosta, jotka auttavat hahmottamaan kakun rakenteen nopeasti myös pelkkää aineslistaa lukemalla.

Kakku onnistuu sekä niin, että keksimuruseos on vain vuoan pohjalla paksuna kerroksena että painelemalla sitä myös vuoan reunoille. Lisään tiedon ohjeeseen.

Lisään myös uunin lämpötilan toisen kerran tekstiin, niin löytyy varmasti! :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Pakastamisesta: paistettu juustokakku ei ole kaikkein varmin pakastettava, koska täytteessä on niin paljon kananmunia. Mutta jos pakastus on silti tarpeen, se kannattaa tehdä ilman kuorrutusta. 

Vierailija

Onko vinkkejä miten laktoosivammainen voi korvata kondensoidun maidon? SItä on tosi monissa jälkkäriresepteissä, mutta se on kauhea laktoosipommi, joka aiheuttaa kipeän vatsan päiviksi. 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, kondensoitu kookosmaito on yksi vastaus, jos pitää kookoksen mausta! Sitä myydään vähän pienemmissä purkeissa kuin tavallista maitotiivistettä. Karamellisoituna versiona sitä ei mielestäni ole vielä valmiina myynnissä.

Vierailija

Kyllä löytyy kookosversiota karamellisoituna!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
40 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
voita
400
g
kandisokerikeksejä
2
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
LISÄKSI
6–7
mandariinia tai satsumaa
1
valkuainen
1–2
rosmariininoksaa
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.

  3. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

  4. Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.

  5. Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.

  6. Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.