Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 645 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikä on parempaa kuin juustokakku? Sen suolakinuskilla päällystetty versio. Ripaus sormisuolaa tekee täyteläisestä ja makeasta juustokakusta superherkullisen.

Moni meistä rakastaa paistettua juustokakkua. Täyteläinen, makea ja hivenen suolainen kakku saa makunystyrät hyrräämään.

Oheisessa ohjeessa juustokakun maku on maksimoitu lisäämällä täytteeseen ja pinnalle dulce de lecheä eli karamellisoitua kondensoitua maitoa. Sitä löytyy ruokakaupasta varmimmin leivontatarvike- tai säilykehyllyiltä, tavallisen makeutetun kondensoidun maidon vierestä.

Kakun pohja valmistuu keksimuruista ja voista. Täyte syntyy puolestaan sekoittamalla ainekset yhteen. Valmistuksessa vaikeinta on siis odottaminen, koska kakku saa kypsyä rauhassa uunin alaosassa. Yksi yö jääkaapissa saa rakenteen tiivistymään herkulliseksi.

Vinkki! Jos et löydä karamellisoitua kondensoitua maitoa kaupasta, voit valmistaa sitä itsekin. Purkillinen tavallista makeutettua kondensoitua maitoa karamellisoituu, kun keität säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä puolitoista tuntia. Jos toffeeta kuluu paljon, samalla kannattaa keittää useampi purkillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t 30 min + kakun jäähtyminen uunissa 1 t ja tekeytyminen jääkaapissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Suolakinuski-juustokakku

Ainekset

Pohja
17
(200 g)
kandisokerikeksiä (Bastogne)
50
g
voita
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1
prk (200 g)
ranskankermaa
4
kananmunaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
4
rkl
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä
Kuorrutus
vajaa
prk (à 397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä (loput täytteestä yli jääneestä purkillisesta)
½–1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen myllyssä. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  3. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma, munat, sokeri, tärkkelys ja 4 rkl dulche de lecheä. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi.
  4. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan.
  6. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti puisella veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä 2–12 t.
  7. Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu dulche de leche ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Kommentit (15)

Vierailija

Pitääkö aineita lisätä ja kuinka paljon jos kakun tekee 28cm vuokaan?

vierailija

Pitääkö karamellisoitu maitotiiviste käsitellä jotenkin kakun päälle? esimerkiksi vaahdottaa? keittää? 

Toinen leipuri

Se karamellisoitu maitotiiviste on valmis sellaisenaan kakun päälle, ei tarvitse käsitellä.

Vierailija

Paistolämpötila?

Vierailija

Laita uuni lämpenemään... alussa

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista ja vastauksista!

Vuoan koosta: jos kakun tekee isompaan vuokaan, pohjan ainesmäärää voi halutessaan kasvattaa vaikka neljänneksellä (noin 60 g voita ja 250 g keksejä). Muuten kakku onnistuu isommassakin vuoassa, siitä tulee vain matalampi ja kypsyy siksi vähän ohjeen aikaa nopeammin.

Vierailija

Voiko pakastaa?

Käyttäjä33085
Seuraa 
Liittynyt8.5.2021

Hei,
No joo, tää kokkikolmonen lisäsi kaikki raaka-aineet yhteen, sitten tajusin että ois pitänyt jättää tuohon päälliseksi se karamellijuttu...
Seuraavaa kertaa ajatellen...kysynkin että laitetaanko tuo karamellisoitu kondensio paistetun kakun päälle vai voiko sen Myös paistaa??? Miten voikaan olla vaikeaa mulle😂😂😂 Niin ja uunin lämpötila?

Jossu

Reseptiin voisi eritellä päällisen erikseen. Meillä kävi sama virhe kuin käyttäjä330 :lla eli kaikki kondensoidut maidot meni täytteeseen 😆

Makeaa oli mutta hyvää ❤️

Marymary

Tuorejuuston määrän voisi ilmoittaa grammoissa eikä hämärästi 3rs. Rasioita on monenkokoisia mm. Philadelphia 300g. Mutta ilmeisesti siis 600 g on oikea määrä. Lisäksi kuvassa keksimurut levitetty myös vuuan reunoille, mutta ohjeessa vain pohjalle? Itselläni ainakin muruseosta riitti myös reunoille ja näin laitoin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Teen raaka-ainelistaan pari muutosta, jotka auttavat hahmottamaan kakun rakenteen nopeasti myös pelkkää aineslistaa lukemalla.

Kakku onnistuu sekä niin, että keksimuruseos on vain vuoan pohjalla paksuna kerroksena että painelemalla sitä myös vuoan reunoille. Lisään tiedon ohjeeseen.

Lisään myös uunin lämpötilan toisen kerran tekstiin, niin löytyy varmasti! :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Pakastamisesta: paistettu juustokakku ei ole kaikkein varmin pakastettava, koska täytteessä on niin paljon kananmunia. Mutta jos pakastus on silti tarpeen, se kannattaa tehdä ilman kuorrutusta. 

Vierailija

Onko vinkkejä miten laktoosivammainen voi korvata kondensoidun maidon? SItä on tosi monissa jälkkäriresepteissä, mutta se on kauhea laktoosipommi, joka aiheuttaa kipeän vatsan päiviksi. 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, kondensoitu kookosmaito on yksi vastaus, jos pitää kookoksen mausta! Sitä myydään vähän pienemmissä purkeissa kuin tavallista maitotiivistettä. Karamellisoituna versiona sitä ei mielestäni ole vielä valmiina myynnissä.

Vierailija

Kyllä löytyy kookosversiota karamellisoituna!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialainen piccata-kastike saa makunsa kapriksista. Se sopii hyvin kanalle sekä myös täyteläisen makuisten parmesaaniperunoiden kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkananpoikaa piccata

Ainekset

4
kevätkananpoikaa
1–2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
100
g
voita huoneenlämpöisenä
PICCATA-KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
parmesaaniperunoita (ks. ohje)
200
g
vihreää parsaa tai vihreitä papuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota kananpojat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Hiero kanojen pintaan suolaa, pippuria ja chiliä.

  2. Valmistele parmesaaniperunat (ks. ohje), jos haluat kypsentää ne uunissa yhtä aikaa.

  3. Raasta sitruunankuori ja sekoita se huoneenlämpöisen voin kanssa. Tee kananpoikien nahkaan muutama viilto. Työnnä sitruunavoita nahan alle, lopun voin voit hieroa pintaan. Työnnä paistolämpömittari koiven paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittari osu luuhun. Paista kananpoikia 175-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Lusikoi vuokaan valunutta voita kananpoikien päälle paistamisen aikana. Voit varmistaa kypsyyden myös pistämällä kananpoikaa koiven tai rintalihan kohdalta cocktailtikulla. Kypsästä lihasta valuva neste on kirkasta.

  4. Hienonna valkosipuli, lehtipersilja ja kaprikset. Yhdistä ne oliiviöljyyn ja sitruunamehuun. Lusikoi kypsien kanojen pintaan.

  5. Keitä parsat tai pavut 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa parmesaaniperunoiden ja parsan tai papujen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kolme kovaa peetä samassa paketissa: pizza, pasta ja purilainen! Nämä pienet suupalat ovat hauska yhdistelmä näitä kaikkien lempiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset purilaiset

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
dl
persiljaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita öljyä
LISÄKSI
1
prk
pastakastiketta
8
mozzarellaviipaletta
16
pientä pepperoniviipaletta
VALKOSIPULISÄMPYLÄT
8
(pientä) hampurilaissämpylää
4
rkl
voita
1
rkl
valkosipulijauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään. Muotoile kostutetuin tai öljytyin sormin 8 pientä pihviä.

  3. Kuumenna rasvat paistinpannulla ja paista pihvit (erissä) noin 2 minuuttia per pihvi (liha saa jäädä punertavaksi). Laita kaikki paistetut pihvit pannulle ja kaada pastakastike päälle. Nosta pihvien päälle mozzarella- ja pepperoniviipaleet ja laita kansi päälle. Laita levy pois päältä ja anna juuston rauhassa sulaa pihvien päälle.

  4. Tee sillä aikaa valkosipulisämpylät. Sulata voi ja sekoita joukkoon valkosipulijauhe ja oregano. Puolita sämpylät ja valele puolikkaat valkosipulivoilla. Ripottele parmesaania päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

  5. Täytä valkosipulisämpylät pihveillä ja lusikoi pastakastiketta mukaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Anna Huovinen

Suloisen tahmaiset valkosuklaapalat maustetaan japanista tulevalla vihreällä matcha-jauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-valkosuklaablondiet

Ainekset

100
g
voita
2
kananmunaa
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
matcha-jauhetta
100
g
valkosuklaata
50
g
cashewpähkinöitä
PÄÄLLE
valkosuklaaraitoja, strösseleitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

  3. Sekoita leivinjauhe ja matcha vehnäjauhoihin ja siivilöi seos muna-sokeri- vaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.

  4. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan. Rouhi cashewpähkinät ja kääntele joukkoon.

  5. Vuoraa 30 x 20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20 minuuttia. Blondiet saavat jäädä hieman tahmeiksi.

  6. Leikkaa neliöiksi ja koristele halutessasi.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)