Kun valitset kakulle sopivaa viiniä, uskalla ohittaa kuivat kuohuvat! Juomassa saa olla makeutta, jopa hivenen enemmän kuin leivonnaisessa itsessään. Raikas hapokkuus tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Tässä kolme hyvää vaihtoehtoa äitienpäiväkakun seuraan.

1. Alkoholiton kuohuva

Richard Juhlin by Oddbird Non-alcoholic Sparkling Blanc de Blancs, 12,91 e, on puolikuiva alkoholiton kuohuviini, joka on nimetty ruotsalaisen samppanjagurun, Richard Juhlinin, mukaan. Kiva ja lempeä alkoholiton kuohu on valmistettu Chardonnay-rypäleestä. 

2. Makea moscato

Gancia Asti Dolce, 11,99 e, on Moscato-rypäleestä valmistettu italialainen makea kuohuviini. Lempeästi pirskahteleva, kukkainen kuohuviini on matala-alkoholinen (7,5 %). Makeuden vastapainoksi viinissä on myös raikasta hapokkuutta, minkä ansiosta kokonaisuudesta ei tule yltiömakea. Myös muut makeat ja puolikuivat kuohuviinit sopivat hyvin kakkujen seuraan, kuten esimerkiksi piemontelainen brachetto d'aqcui. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kotimainen marjaviini

Ainoa Vaapukka 2018, 23,99/0,35 l on makea suomalainen marjaviini. Äitienpäiväkakun seuraan se kannattaa korkata hyvin viilennettynä. Parhaiten viinin kanssa maistuvat leivonnaiset, joiden maku ei peitä tyylikästä ja aitoa vadelmaisuutta alleen. Kaunis pullo sopii myös sellaisenaan lahjaksi.

Viinisuositukset Sanna Maskulin

Sisältö jatkuu mainoksen alla